От няколко години има недостиг на кадри в образованието. Има

...
От няколко години има недостиг на кадри в образованието. Има
Коментари Харесай

Училищен директор: Наблюдава се недостиг на кадри в образователната ни система

От няколко години има дефицит на фрагменти в образованието. Има няколко предмета, по които мъчно се намират фрагменти – математика, физика, химия, биология, информатика, от време на време български език. Това сподели Асен Александров – шеф на 51-во СУ " Елисавета Багряна “ в София и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение, в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.  

Той изясни, че в по-големите градове по-трудно се намират преподаватели по математика и информатика, защото те избират други специалности, които им обезпечават по-високи приходи. " Стига да желае, учителят може да бъде подготвен на цифрови умения. Има разнообразни стратегии на равнище обитаемо място, на равнище учебно заведение, има сертифицирани стратегии “, изясни той.  

Асен Александров означи, че упоритостите на новото управление на Министерство на образованието е да направи по-рамкови образователните стратегии. " Това е едно от нещата, които в действителност би трябвало да се трансформират – образователните стратегии да бъдат по-гъвкави, по-рамкови и учителят да постанова движение по отношение на опциите на учениците “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР