От няколко дни в социалните мрежи циркулира трогателна снимка, на

...
От няколко дни в социалните мрежи циркулира трогателна снимка, на
Коментари Харесай

94-годишен дядо добута в инвалидна количка болната си съпруга до болницата – няма линейки

От няколко дни в обществените мрежи циркулира трогателна фотография, на която се вижда по какъв начин възрастен мъж бута инвалидната количка на болната си от Алцхаймер брачна половинка измежду нощ, с цел да я закара в лечебно заведение. Причината е, че няма свободна кола за спешна помощ, която да транспортира пациентката.

Случаят е от началото на този месец, а фотографията е направена в каталунското градче Жирона. Първи публичност на историята даде внукът на старата двойка. В профила си в Туитър той написа, че дядо му Рамон е бил заставен персонално да откара брачната половинка си Мария до близката болница заради неналичието на коли за спешна помощ.

Двамата населяват Дом за възрастни хора и когато разбрали, че на този стадий няма свободен лекарски екип, Рамон поставил брачната половинка си в количката, наметнал ѝ одеяло и минал 250 метра до болничното заведение, когато температурата на открито по това време била към 2 градуса по Целзий. От болничното заведение обясниха за роднините, че разполагат единствено с една кола за спешна помощ за цялата област.

Дъщерята на Рамон и Мария – Анна, която в действителност е направила въпросната фотография, показа, че това не е първият сходен случай. По думите ѝ майка ѝ регулярно посещава лечебното заведение, само че неналичието на кола за спешна помощ се е трансформирала в постоянен проблем за фамилията.

Местни медии осведомят, че поради единствената кола за спешна помощ е трябвало незабавни случаи да чакат сред 5 и 6 часа до идването ѝ.

Потребителите в обществените мрежи не скриха огорчението и разочарованието си от здравната система, настоявайки тя да бъде доста усъвършенствана, поради налозите и осигуровките, които заплащат.

No em sembla correcte que donin l’alta a una àvia amb alzeihmer a l’hospital de Campdevànol i que no hi hagi transport d’ambulància per recòrrer els 250m escassos fins la residència comercal a 2 graus. Qui l’empeny és l’avi de 94 anys.
— Furmen (@gerardformenti)
Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР