От няколко дни в България е въведено извънредно положение, а

...
От няколко дни в България е въведено извънредно положение, а
Коментари Харесай

Защо се запасяваме с тоалетна хартия

От няколко дни в България е въведено изключително състояние, а Европа публично се трансформира в най-голямото огнище на новия ковид. Така и ние станахме очевидци на това безредно извършване на покупки и презапасяване, за което до неотдавна единствено четяхме и гледахме.

И както и по другите страни, по този начин и у нас, един от продуктите, които първи свършиха по рафтовете на магазините, бе тоалетната хартия . И до момента в който за някои това очевидно наподобява обикновено, за други - изцяло неуместно, ето какво споделят психолозите по въпроса.

COVID-19 удря в дихателната система и не провокира стомашни разтройства. Тоалетната хартия нито може да се употребява за храна, нито за гориво, нито за нещо друго от единствената функционалност, за която е предопределена.
 Снимка 471607

Въпреки това хората по магазините се избиват за нея . А сигурно вкъщи имат течаща вода, с която биха могли да се хигиенизират след края на последното руло.

Но точно тоалетната хартия съумява да ни даде едно утешение в тази паническа обстановка. Просто се усещаме удобно, когато знаем, че сме се подсигурили , усещаме се подготвени да посрещнем незнайното.

Усещането, че имаме надзор (привидно) над обстановката , когато се презапасяваме, е това, което цялостни пазарските колички на хората.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Sergio Menéndez Illustrator (@sergio_menendez_) на Мар 15, 2020 в 1:34 PDT

Като съществени човешки потребности одобряваме това да имаме храна и вода. А в това време няма по какъв начин да не вървим и до тоалетната . И в случай че останем без тоалетна хартия в сходни смутни времена, това сигурно ще ни сътвори спомагателен стрес, тъй като в този момент обръщаме и по-голямо внимание на персоналната си хигиена, написа Time.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Art • UPON Contemporary (@art.upon.contemporary) на Мар 14, 2020 в 4:45 PDT

Разбира се, не е за подценяване и стадният резултат - когато виждаме, че другите хора купуват като обезумели тоалетна хартия, вършим го и ние, обезпокоени, че няма да остане за нас. Именно този артикул постоянно се предлага в огромни опаковки , които са на по-изгодна цена и ни дават сигурност, че сме се подсигурили за по-дълго време.

Asda yesterday #ToiletPaperPanic pic.twitter.com/Fgsexk72SX
— Jim (@JimLeitrim1) March 15, 2020
Паниката води до ирационално мислене и дейности , които в елементарна обстановка не бихме подхванали. А когато тя е подбудена от боязън от незнайното, какъвто е този от COVID-19, се стига да обстановката, в която тоалетната хартия се трансформира в " икона " на пандемията .

Where did you get those toilet rolls, Arnie?

"Aisle B, back "
Именно по тази причина и в обществените мрежи тази тематика бе интерпретирана по десетки способи, показвайки занимателната страна на суматохата.

My reaction seeing people fighting over #ToiletPaperPanic while #COVID19 pic.twitter.com/RZKQ2xWAO3
— Armel Oenn (@OennArts) March 14, 2020
The owner of this machine is gonna get rich #ToiletPaperPanic #toiletpapercrisis pic.twitter.com/tB4b1m4wuZ
— Magnus (@spaceopossum2) March 14, 2020
What's really happening to all the toilet paper...#coronapocalypse #toiletpapergate #ToiletPaperPanic pic.twitter.com/8JXtHmeDNc
— Allyson Bode (@acbode_art) March 14, 2020 Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Andy Serkis Fan Page (@serkisfreaks) на Мар 15, 2020 в 1:33 PDT

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Kelly Van Hoorde (@showgirl_kelly_van_hoorde) на Мар 15, 2020 в 1:22 PDT

One of my neighbours in #Ixelles right now must be like this according to the supermarket shelves. Occasionally leaving the toilet paper bunker to cook all the pasta that has stocked up as well pic.twitter.com/or9hu53qQB
— Diego Naranjo (@DNBSevilla) March 13, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР