От няколко дни представители на “Продължаваме промяната лансират тезата, че

...
От няколко дни представители на “Продължаваме промяната лансират тезата, че
Коментари Харесай

Защо всъщност махнаха шефът на БАБХ?

От няколко дни представители на “Продължаваме смяната ” стартират тезата, че шефът на БАБХ Христо Вълчанов, който бе отхвърлен преди няколко часа от поста си от служебното държавно управление, не е платил такса към съда от 70 лв. и по този начин делото ще бъде в интерес на отстранената компания за фитосанитарен надзор “Евролаб ”. От платежно разпореждане, с което Lupa.bg разполга, се вижда, че освен сумата е платена, само че също така Вълчанов съответно уведомява въпросния съд, че парите са преведени по сметка. Това се е слуило още на 18 ноември. 





От документите е видно, че правосъдната такса е платена навреме от БАБХ. Това значи, че претекстовете за отстраняването на Христо Вълчанов, е напълно друга

Според чиновници на Агенцията, офанзивата против Вълчанов и последващото му махане от поста през днешния ден се дължи на мълчешком съглашателство сред земеделския министър Явор Гечев и хора от " Продържаваме смяната " като някогашния зам.-министър на земеделието Иван Христанов и ексшефа на БАБХ Христо Даскалов. Твърди се, че офанзивите в действителност се дължат на това, че Вълчанов е отказал да “клекне ” и да извърши по разпореждане публични поръчки и назначения. 

Сигналът, който Политическа партия подадоха  в ДАНС против управлението на БАБХ, е единствено част от тази координирана офанзива, уверени са хора от структурата. 

От партията на Кирил Петков настояват, че нежеланието на Нидерландия да спъне България по пътя й за Шенген е тъй като били спрени дейностите им на “Капитан Андреево ”.  Истината обаче е напълно друга. Нидерландия ни упреква за неналичието на правов ред и господство на закона. Всъщност, точно кабинетът “Петков ” и служебния кабинет в този момент отхвърлят да се съобразят с решенията на висшия съд по отношение на проблема БАБХ- “Евролаб ” и да ги приложат в деяние. Това демонстрира на Европа, че една власт, стига да реши, може без каквото и да е съображение да погазва правосъдните решения, както и да унищожи всеки бизнес и предприемачество. 

Казусът “Капитан Андреево ” се трансформира в темел на цялата акция на " Продължаваме промяната ". Одит на Европейска комисия обаче разкри, че схемата на работа, открита от кабинета “Петков ” на границата, освен е порочна, само че и нездравословна.  Нито едно от изказванията на Политическа партия по отношение на осъществяваните от частната компания инспекциите на плодове и зеленчуци не бе доказано от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата. За сметка на това в пуличното пространство се появи информация за персонални ползи на хора от партията да сложат ръка върху този бизнес.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР