От няколко дни насам в района на булевардите Фритьоф Нансен

...
От няколко дни насам в района на булевардите Фритьоф Нансен
Коментари Харесай

Васил Терзиев защити изграждането на велоалея в центъра на София

От няколко дни насам в региона на булевардите " Фритьоф Нансен " и бул. " Патриарх Евтимий " има митинги поради създаване на велоалея. След доста полемики кметът на София Васил Терзиев проговори и сподели, че стои зад решенията на Столична община.

Терзиев отбрани решението за създаване на велоалея, както и новата организация на придвижването. Живущите в центъра са недоволни от унищожаване на паркоместа за колите. Заради решението на Европейския център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред БНР Терзиев добави: " Застанал съм зад това решение и имам вяра в целесъобразността на този план. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще осъществим решението на съда и ще създадем смяна ".

В същото време измененията в центъра на София разяснява и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който сподели, че новие решения ще доведат до запушване. " Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани ”, сподели още Стоянов.

" Аз персонално не утвърждавам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне по този начин проблем със тапи ще има. Да, хубаво е това, което се прави, само че аз персонално съм на мнение, че София би следвало да обезпечи, преди всичко, както подземни, по този начин и надземни паркинги за всички тези коли, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи сега ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР