От няколко дни на пазара е книгата Me: Elton John

...
От няколко дни на пазара е книгата Me: Elton John
Коментари Харесай

Скандалните и любопитни истории, които Елтън Джон разкри в биографията си

От няколко дни на пазара е книгата „ Me: Elton John ” („ Аз: Елтън Джон) ” , автобиографична за английския реализатор. В нея той разкрива не една и две забавни, любопитни и даже скандални истории както за себе си, по този начин и за хора от обкръжението му. Световните медии откриха разнообразни акценти от книгата и към този момент дни наред не стопират да изваждат любопитни и скандални истории.
 
Английският вестник „ Дейли Мейл ” откри за забавен фрагментът от книгата, в който Елтън Джон приказва за въздействието на принцеса Даяна върху мъжете . Самият той бил обаян от нея, само че още по-силно влияние тя имала върху Ричард Гиър и Силвестър Сталоун.

 
„ Докато работех по кино лентата „ Цар Лъв ”, шефът на Дисни пристигна в Англия и аз и актуалният ми брачен партньор Дейвид Фърниш дадохме вечеря в негова чест. Той доста искаше да се запознае с принцеса Даяна . Поканихме нея, Джордж Майкъл, Ричард Къртис и брачната половинка му Ема Фройд, Ричард Гиър и Силвестър Сталоун , които по това време бяха в страната ”, споделя той в книгата си. И разказва по какъв начин по време на вечерята Лейди Ди и Гиър потънали в сладки приказки пред камината (по това време тя към този момент била разграничена с принц Чарлз, а Гиър – със Синди Крауфорд). Това наподобява не се харесало на Слай, който на потегляне измърморил: „ Никога нямаше да дойда, в случай че знаех, че принц обаятелен ще е тук. Ако я желаех, щях да я имам ”.

Британското издание „ Индипендънт ” пък подчертава на признанието на Елтън Джон, че известността на неговата ария „ Candle in the Wind “, записана в памет на лейди Даяна, го кара да се усеща неловко. Според него траурът за гибелта на Даяна е излязъл от надзор. Попзвездата и принцесата са другари от 1981 година След гибелта на лейди Даяна през 1997 година сър Елтън Джон презаписва своя шлагер от 1973 година „ Candle in the Wind “ с леки корекции в текста (направени по негово искане). Оригиналният стартира с думите „ Goodbye Norma Jean ” (Мерилин Монро), а погребалният – с „ Goodbye England’s Rose “. Елтън Джон извършва песента с новите й думи на траурната работа в памет на Даяна в Уестминстърското абатство пред 2000 души онлайн и 2,5 милиарда тв фенове.

 
Тогава Джон и създателят й са подложени на рецензия от почитатели , които считат, че песента, написана в памет на Мерилин Монро, е трябвало да си остане такава. Но новата версия, продуцирана от сър Джордж Мартин бързо става шлагер, а сингълът се продава в тираж 33 милиона екземпляра. В записките си изпълнителят отбелязва, че световният мащаб на обществената тъга след гибелта ѝ не е „ това, което тя би желала “. Елтън Джон не извършва онлайн тази версия в никакъв случай повече, само че я издава на сингъл, а приходите от нея – над 60 млн. $, отиват за детска болница.-->
 
Франс прес пък подчертават върху годините, в които Елтън Джон е бил притежател и президент на футболния клуб „ Уотфорд ” – през 80-те години. В автобиографичната си книга той разкрива, че преди време клубът му евентуално му е избавил живота .

 
„ Бях президент на " Уотфорд " в най-лошия интервал от живота си , през години, свързани с пристрастяване към дрогата, меланхолия, неприятни бизнес решения, правосъдни процеси и безкрайни паники. За мен тогава клубът бе непрекъснат източник на благополучие. Ако не беше той, кой знае какво щеше да се случи. Не пресилвам, когато настоявам, че " Уотфорд " евентуално ми избави живота ", написа 72-годишният артист.
 
През 1976 година Елтън Джон оглавява клуба, който преди малко е изпаднал в четвърта дивизия. Певецът има упоритостта да го върне в елита. Назначаването на Греъм Тейлър за треньор поставя началото на епопея, обвързвана с битка за купата с " Ливърпул " през сезона 1982/1983 година и загуба от " Евертън " на финала за Купата на Англия през 1984 година " Поради явни аргументи има моменти през 80-те, за които нямам спомен, само че всички мачове на " Уотфорд ", на които съм участвал, ще останат вечно в паметта ми ", твърди Елтън Джон.

 
Българската телеграфна организация пък означи момента, в който Елтън Джон назовава Майкъл Джексън " психологично болен " и споделя, че е било " смущаващо " човек да бъде към него. 72-годишният артист за първи път среща бъдещия Крал на попа в ранните дни на кариерата му. Изпълнителят на шлагера " Rocketman " не крие, че с течение на времето е почнал да се тормози за положението на Джако, който умря през 2009 година на 50-годишна възраст.
 
В фрагмент от книгата си написа: „ Познавам Майкъл, откогато беше на 13 или 14 години. Той беше най-очарователното дете, което можете да си визиите, само че по-късно пристигна миг, в който стартира да се изолира от света и от действителността, сходно на Елвис Пресли. Бог знае какво се е въртяло в главата му и какви медикаменти е взимал, само че всякога, когато го виждах в по-късните му години, си мислех, че горкият напълно се е побъркал. Той в действителност беше психологично болен, смущаващо беше човек да се намира към него ”.

 
Елтън Джон си спомня също случай, в който е поканил Майкъл Джексън на празненство . Джон твърди, че Джако е напуснал празненството и е бил открит да играе със сина на икономката . " По някаква причина той не успяваше да се оправи с компанията на възрастни ", написа Джон.
 
Още през 2016 година издателските къщи " Пан Макмилън " и " Хенри Холт " оповестиха, че са придобили взаимно правата за целия свят. По книгата си Джон работи с музикалния критик Алексис Петридис , който разказва основаването на записките като „ катарзис ”.

 
Поглеждайки обратно, съзнавам какъв вманиачен живот съм имал , което е голяма привилегия. Животът ми е като дяволско скоростно влакче и към момента се тресе ”, споделя изпълнителят. През 50-годишната си кариера Елтън Джон е спечелил пет награди " Грами " и един " Оскар ". Сред шлагерите, които е композирал, са " Rocket Man ", " I'm Still Standing " и " Tiny Dancer ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР