От няколко дни музикалните среди в България са разтърсени от

...
От няколко дни музикалните среди в България са разтърсени от
Коментари Харесай

Гърми жесток скандал с легендарна фолкдива в музикалните среди, всички са разтърсени!

От няколко дни музикалните среди в България са разтърсени от нов скандал. Главни лице в него са фолк дивата Райна и артистът Toshey. Преди дни той и приятелката му – надарената Кристиана Асенова, споделиха новия си план „ Винаги с теб “. Песента много бързо стартира да набира известност, а видеото към нея бе доста високо оценено,  написа Блиц.

Всичко бе прелестно, до момента в който фолк дивата Райна и част от почитателите й не възроптаха против фрагменти от клипа. Според тях влюбената двойка е плагиатствала концепцията на Пилето на фолка, а точно подводните фрагменти. В песента й „ Една на милион “ Терзийска се бори с един юноша, а тя е пременена в алена рокля. Подобни фрагменти се виждат и във видеото на „ Винаги с теб “.

Въпреки опитите на Toshey да изясни, че видеото е снимано месец преди песента на Райна изобщо да излезе на пазара и предоставените от него доказателства, свързани с това изказване, певицата избълва огън и жупел против него.  Ето какво написа тя в обществената мрежа:

„ Не сме разкрили ние хубостта на подводните фрагменти, естествено... Но подводните опертори в България въобще не са доста, не снимат чак толкоз постоянно видеоклипове, че да не са осведомени с труда един на различен. А тук в тази нова видеопродукция явно са били осведомени и са се въодушевили едно към едно! „



Естествено не закъсня и ответна реакция от надарения юноша, взел участие в музикален формат:

“Когато поп-фолк професионалните не са чак толкоз професионални.
Raina Terziiska обществено ни упрекна по какъв начин ние сме подготвени на всичко да ни виждат.
Били сме взимали от нейния клип и то преднамерено.
Истината елементарно се вижда в тези скрийншоти. Песента " Винаги с теб " е подготвена от септември. Веднага започнаха разисквания със Стефан, а той предложи фрагменти под вода, давайки препоръка с Бионсе. Всичко това се случва повече от месец преди песента на Райна да бъде качена (25-ти октомври доколкото видях).
Това, което ме нервира е че при съществуването на клипове с такива фрагменти по целия свят и при случилото се съвпадане, Райна пледира за автентичност и наскърбява мен и Криси по доста противен метод.
Копирам тук известието, което оставих на страницата на въпросната изпълнителка.
Уважаема Райна, няма да разясня неуважителния звук и явно идиотското обръщение на фотографията.
Само ще те уведомя за няколко неща. 
1. Имаме доказателство, че обсъждаме тъкмо такива фотоси под вода от месец Септември. Това е преди твоето видео да излезе.
2. Да, подводните фрагменти са въодушевени. Но не от теб. Представям ти следните два клипа:
https://youtu.be/xT-P6l1NBNk
https://youtu.be/eJSik6ejkr0
Предлагам ти да направиш подобен колаж и с тях.
3. Невъзпитано и обидно е това, което си постнала. Държа да те осведомявам, че поп фолк аудиторията надалеч не ни е цел.
Лично аз не съм очаквал просташки нападки от сякаш сериозен реализатор, който сякаш има искания за професионализъм.
Очевидно има съвпадане, да. Но и двата клипа явно са въодушевени от нещо друго.
Глупаво е да претендираш за автентичност, когато явно и твоят екип е гледал нещо друго и е взимал от там.
С цялото ми почитание, само че тъкмо твоето творчество и това на Планета пайнер е ПОСЛЕДНОТО нещо, което бих следил персонално аз.
Весели празници. ”



 
Вие какво мислите по отношение на абсурда? Има ли кражба или пък сте съгласни с Тоshey, че Райна не е изобретател на подводните фрагменти в музикалните клипове?

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР