От няколко дни алармираме в кампанията при обиколките ни из

...
От няколко дни алармираме в кампанията при обиколките ни из
Коментари Харесай

Николай Нанков: ПП панически се опитват да прикрият поръчка за над 8 млрд. лв. в АПИ

От няколко дни сигнализираме в акцията при обиколките ни из страната, че се прави търг за милиарди при предстояща дупка в бюджета от 18 милиарда лева? И питаме: Какво цели Политическа партия през шефа си на АПИ - тъй като той е техен член? " Капитал " в собствен материал за поръчката прави тежка предизборна операция, очевидно за да насочи в неверна посока публичното внимание и то да не е върху Промяната. 

Това написа във Facebook лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Ловеч и някогашен районен министър Николай Нанков. 

Ето цялостния текст на обявата на Николай Нанков: 

" ВНИМАНИЕ!!! Поръчка за над 8 милиарда лева в АПИ! "

Имам предписание в живота да почитам труда на хората. Всеки съгласно опциите си поставя старания и се отнасям с схващане към това. 

С медиите също - подкрепям правилни връзки с публицистите, които познавам. Не мога обаче да замълча, когато медии с претенцията да съблюдават високи стандарти, се пуснат по пързалката на евтината агитация. 

Какво имам поради ли? 

Изпращат ми през днешния ден материал в " Капитал " за поръчка на АПИ, за която ние от няколко дни сигнализираме в акцията при обиколките ни из страната. И задавам въпроса по какъв начин по този начин се пуска търг за милиарди при предстояща дупка в бюджета от 18 милиарда лева? Какво цели Политическа партия през шефа си на АПИ - тъй като той е техен член? 

Радвам се, че медиите гледат лайфовете от срещите на водача на ГЕРБ. Но! " Капитал " прави тежка предизборна операция. Явно за да насочи в неверна посока публичното внимание и то да не е върху Промяната. 

Веднага изяснявам: Търгът на АПИ НЕ Е за пътно поддържане, както написа медията. За пътно поддържане има настоящи 4 годишни контракти. А е за съществени поправки! 

Прогнозната й стойност сякаш е 2,250 милиарда лева Но в случай че се чете деликатно документите за поръчката на обществения портал на АОП от човек, който схваща, кучето е заровено другаде. 

Истинският скандал е, че Политическа партия желае да намести - до момента в който още има началник на АПИ, контракти за доста, доста повече милиарди! Защото в обявлението е включена опция за 100% нарастване над прогнозната стойност. Така милиардите стават двойно - тъкмо 4,5! 

А в този момент - внимание, внимание: законът разрешава нарастване от още 50% (чл. 116 от ЗОП). Демек стават 6,750 милиарда лева Следите ли ми мисълта?! И всичко това без Данък добавена стойност. С Данък добавена стойност стават 8,100 милиарда лева!!! Ехххх, за малко да позная, питайки цяла седмица дали не готвят поръчка за 9 милиарда лева. 

Но и това не е всичко. Защото, в случай че прибавим и " нововъведението " на " факирът " Андрей Цеков - както към този момент се е случвало с едни изтекли контракти за зимно и спешно поддържане, то сумата може да се усили с още 50%! Вече зави ли ви се свят? Защото на мен да. Милиардите стават 12,050! 

12,050 милиарда лева с Данък добавена стойност! 

Пак не познах с акуратност. 

Ето това се пробват в този момент Политическа партия под паника да прикрият. И омотават скандалната поръчка в един кюп с настоящите контракти за настоящ и предпазен ремонт и за поддържане на републиканската пътна мрежа. 

Няма да им се получи! Гласувайте в неделя за ГЕРБ-СДС с номер 18! За чисти връзки и умело ръководство!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР