От НСО потвърдиха, че двама служители са пострадали по време

...
От НСО потвърдиха, че двама служители са пострадали по време
Коментари Харесай

От НСО дадоха подробности за пострадалите си служители

От НСО потвърдиха, че двама чиновници са потърпевши по време на подготовка. Инцидентът е станал в понеделник.

Това съобщиха  пресцентъра на Националната работа за защита (НСО) във връзка информации за случай по време на обучение с картечни револвери. Досега от службата са  проучвали фактологията и следва правилната информация за случая да бъде изпратена в писмен тип до медиите. 

Според изказването им, информацията, публикувана по медиите, не е изцяло правилна. 

" Не става дума за дългоцевна пукотевица. С револвери е самото занимание, дистанцията е 17 метра, което е доста над минимума от 7 метра ", споделиха от службата. " Двама чиновници са с контузии. Единият е обработен на място, има одраскване в региона на шията. Другият е с дребна осколка в коляното. След като се е оплакал от болки, тъй като раната изглеждала повърхностна, са го изпратили за обзор в болница, след това се е наложило да бъде опериран. Има лека контузия, положението му е положително ", допълниха от НСО.

От пресцентъра на НСО са безапелационни, че въобще не става дума за пукотевица по хора.

Инцидентът се е случил на 10 юни (понеделник) на полигон на Министерство на вътрешните работи. Има предоставена вътрешна инспекция.

" Занятията се осъществени след осъществяване на наложителен инструктаж на чиновниците и при цялостно съблюдаване на Правилата за сигурност, като след случая работната отдалеченост на стрелбата е увеличена от 17 м (при изисквана минимална отдалеченост от 7 м) на 25 метра ", се споделя още в известието от НСО. 

От Националната работа за защита подчертаха, че при условия, близки до действителните, сходни извършения от същата отдалеченост, със същите мостри оръжия и по същите железни цели на полигона са провеждани годишно и в предишни години сходни произшествия не са установени.

Със заповед на началника на Националната работа за защита е предоставена вътрешна инспекция по случая. Към днешна дата с друга заповед образователните занятия са прекъснати.

Цялата документи по предоставената инспекция ще бъде предоставена по подготвеност на Военно-окръжна прокуратура-София.
 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР