От новата учебна 2022 – 2023 г. новата общинска детска

...
От новата учебна 2022 – 2023 г. новата общинска детска
Коментари Харесай

Нова детска градина за 226 деца отваря врати през есента в „Люлин“

От новата образователна 2022 – 2023 година новата общинска детска градина номер 122 в регион „ Люлин “ отваря порти за 226 деца. Тя се намира на ул. „ Полк Никола Попов “ 5 и е някогашен филиал на ДГ 47 „ Незабравка “. Това излиза наяве от отчет на кмета на региона Милко Младенов до Столичния общински съвет (СОС), който следва да бъде утвърден на утрешното съвещание на съвета.

След изработен разбор на територията на регион „ Люлин “ се прегледа опцията да се възвърне предназначението на двуетажна постройка за обучение с повърхност от 2 718 кв.м. 

Сградата е издигната през 1979 година, като през май 1996 година постройката е отдадена чартърен за учебно-възпитателна активност. Съгласно контракт от 31 май 1996 година се открива ЧНУ „ Ерих Кестнер “ с проучване на немски език, който изтича през 2016 година и не е подновяван с спомагателен анекс, а следват подписани съглашения за погашение на финансово обезщетение за потребление на общински парцел.

В тази връзка се започнаха дейности по освобождението на общинската постройка, употребена от ЧОУ „ Ерих Кестнер “ и възобновяване на първичното ѝ предопределение, като общинско детско заведение, написа в отчета районният кмет.

В осъществяване на Програмата за строителство на детски градини 2021 - 2023 година и след утвърден план и обезпечено от Столична община финансиране е извършена социална поръчка, определен е реализатор и е подписан контракт за осъществяване на дейностите по паспортизиране, планиране, практикуване на авторски контрол и реорганизация на постройката. На 30 септември 2021 година е формиран и подписан протокол за разкриване на строителната площадка.

Крайният период по контракта за осъществяване е 26 септември 2022 година.

По данни на Столичната община чакащите по първо предпочитание за детска градина и ясла на територията на регион „ Люлин “ Следствен отдел към окръжна прокуратура към 15 юни тази година са 416 деца за яслени групи и 204 деца за култивиран групи.

Напълно реконструираната постройка е приспособена за целодневно развъждане и образование за общо 266 деца, проведено в обособени пространства за осем култивиран групи за 216 деца и две яслени групи за 50 деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР