От Nissan потвърдиха, че новият Leaf ще бъде пуснат на

...
От Nissan потвърдиха, че новият Leaf ще бъде пуснат на
Коментари Харесай

Nissan ще конкурира Tesla при електромобилите за дълъг пробег

От Nissan потвърдиха, че новият Leaf ще бъде пуснат на японския пазар от 2 октомври.

© Kim Kyung-Hoon Още по тематиката
Nissan и NEC продават бизнеса си за произвеждане на батерии

Купувач е китайският фонд GSR Capital
9 авг 2017
Renault-Nissan стана за пръв път най-големият производител на коли

Френско-японският алианс разгласи рекордни резултати за първото полугодие
31 юли 2017
Неясният Brexit свива вложенията в автоидустрията на Англия

Вложенията са били едвам 322 млн. паунда през първото полугодие
3 юли 2017

Японският производител на коли Nissan показа нова версия на електрическия модел Leaf, който ще се конкурира на пазара с Model 3 на Tesla, оповестява Reuters.

Новата версия

Новият модел на Leaf ще бъде пуснат в продажба от 2 октомври в Япония, а от следващата година ще се популяризира и в други страни – първо в Съединени американски щати и Канада. Той има по-голяма батерия, която ще разрешава изминаването на 241 км с едно зареждане. При предходния модел оптималният пробег беше до 172 км. Изпълнителният шеф на Nissan Хирото Сайкава съобщи, че през 2018 година ще бъде показан нов модел с още по-голяма батерия, при който лимитът на автомобила ще нарасне до 482 км с едно зареждане. Сайкава не посочи по какъв стандарт е изчислено евентуалното разстояние.

Експерти от автомобилния бранш настояват, че в случай че сходен модел бъде пуснат на пазара на цена от към 30 хиляди $, може да се стигне до съществени разбърквания на играчите в сектора. През последните години Nissan, General Motors и Tesla се конкурират за водещо място на пазара. От Nissan оповестиха, че задачата им е да продават най-малко 90 хиляди електрическия автомобил Leaf на година, с цел да " удвоят или утроят продажбите ". През 2016 година бяха продадени 47 хиляди коли от този модел. " Ако продуктът е сполучлив, Leaf ще бъде неизменима част от портфолиото на Nissan ", счита Сайкава. Японската компания създава Leaf от 2012 година, а досега е продала 280 хиляди броя.

Недостатъците на електрическите автомобили

От Nissan ще продължат да купуват литийно-йонни батерии от сдружението Automative Energy, което японската компания продаде на китайската капиталова компания GSR Capital преди месец. Според изпълнителния шеф на Macquarie Securities Джанет Люис, до момента в който не се усилят рекордно ниските цени на бензина в Съединени американски щати, американските консуматори ще купуват електрически коли, с цел да опазват околната среда, а не с цел да икономисват пари. Анализаторът от компанията за финансови услуги Mitsubishi UFJ Койчи Сугимото е на мнение, че главният проблем при електрическите автомобили е обвързван с дребния брой станции за зареждане, което пък затруднява водачите.

По данни на Международната организация по енергетика за 2016 година са регистрирани 2 млн. електрически автомобила. Това е прекомерно малко, защото за същата година са продадени към 80 млн. коли, които не се задвижват с електричество.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР