От НИМХ предупреждават за жълт код за валежи в 18

...
От НИМХ предупреждават за жълт код за валежи в 18
Коментари Харесай

В 18 от 28 области на България е обявен жълт код за дъжд за 23-ти ноември

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за жълт код за превалявания в 18 области. Това са: София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич и Силистра. 

Очаква се на следващия ден от запад преваляванията последователно да стопират, най-късно в крайните източни региони, а облачността ще се раздира. По-значителна ще се задържи по поречието на Дунав, където вечерта тук-там видимостта ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България сдържан югоизточен вятър, който последователно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните - най-вече сред 12° и 17°. За София минимална 4°, оптималната – към 13°.

 

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1300 метра - дъждът ще минава в сняг. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще отслабнат и тук-там ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад, който до края на деня последователно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 2°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР