От Нидал ал-Муграби и Басам МасудКАИРО/ГАЗА (Ройтерс) - Израелските войски

...
От Нидал ал-Муграби и Басам МасудКАИРО/ГАЗА (Ройтерс) - Израелските войски
Коментари Харесай

Израел се бие с Хамас по улиците на град Газа, докато ООН отново отлага гласуването

От Нидал ал-Муграби и Басам Масуд

КАИРО/ГАЗА (Ройтерс) - Израелските войски и бойците на Хамас водиха яростни престрелки на улиците на втория по величина град в Газа в сряда, защото Организация на обединените нации отсрочи гласуването на опит за увеличение на доставките на помощ за палестинския анклав, изправен пред филантропична злополука.

Кампанията на Израел за премахване на бойците на Хамас зад окт. 7 кръвопролитие остави крайбрежния анклав в руини, донесе необятно публикуван апетит и бездомност и умъртви близо 20 000 поданици на Газа, съгласно министерството на опазването на здравето на палестинския анклав.

Под външен напън да избегне убийството на почтени, израелският министър председател Бенямин Нетаняху споделя, че войната няма да спре, до момента в който подкрепяната от Иран Хамас не освободи останалите 129 заложници, които държи в Газа, и ислямистката група не бъде унищожена.

Гласуването на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за определяне на доставки на помощ беше отсрочено от различен ден във вторник, до момента в който договарянията продължав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР