От незапомнени времена хората се опитват да открият смисъла на

...
От незапомнени времена хората се опитват да открият смисъла на
Коментари Харесай

Червеният конец на съдбата: Една красива японска легенда

От незапомнени времена хората се пробват да открият смисъла на живота. Търсенето на отговора из другите кътчета на света води до основаването на разнородни метафизичен учения и забавни митове.

Днес ще ви срещнем с историята за Червения конец. Тя произлиза от Япония и изяснява мистериите на живота по метод, който е по едно и също време и меродавен, и сантиментален. Ако Съдбата в действителност съществува, можем единствено да се надяваме, че работи по метода, по който е разказано в тази история.

Затворете очи. Представете си, че тялото ви става транспарантно. Можете ли да видите безкрайните мрежи от кръвоносни съдове, свързващи всички органи? Ние изискуем нашето битие на тези реки на живота. Сега концентрирайте взора си върху един в действителност специфичен канал в тази система – този, който свързва сърцето с вашето кутре!

Този канал, образуван от лакътната артерия, трансформира най-невзрачния ви пръст същински „ представител “ на вашето сърце. Именно заради тази причина в доста култури, когато двама души подписват помирение или се кълнат в нещо, те кръстосват кутретата си.

Според японската легенда, тази връзка, произлизаща от сърцето, не свършва при върха на кутрето ви. Тя излиза отвън него и образува незабележим червен конец, който „ тече “ на открито и се преплита с алените конци на другите хора. Т.е. свързва вашето сърце с тяхното.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР