От неправителствената организация Спаси София обърнаха внимание на наболял проблем

...
От неправителствената организация Спаси София обърнаха внимание на наболял проблем
Коментари Харесай

Минералната баня в село Ягода чупи рекорди по посещаемост, а Централната в София е развалина

От неправителствената организация " Спаси София " обърнаха внимание на наболял проблем в столицата и направиха мъчително съпоставяне, което демонстрира що за управленци има най-големият български град.

ЕТО КАКВО ПИШАТ ОТ СПАСИ СОФИЯ:

Добрият образец от България!

Реставрираната минерална баня в с. Ягода чупи всички върхове по посещаемост и известност. Само 7 месеца след стартирането ѝ, тя има над 50 000 гости! Банята е общинска и всички доходи остават в обществената хазна. Очевидно е, че минералните бани се радват на все по-голям интерес, което с изключение на лечебни, има и големи стопански изгоди за общината.

Затова наш приоритет остава реставрацията и стартирането на Централна минерална баня в София. Сградата-бижу в центъра би трябвало да се върне към истинската си функционалност, с цел да може всички да се възползваме от прелестната минерална вода. София има голям, само че необработен капацитет да стане международен магнит за туристи и да задмине даже и Будапеща.

Освен Централна, и баните в Овча купел и Горна баня би трябвало бързо да се възстановят и да се употребяват като бани. Щом в с. Ягода могат да ръководят минерална баня и тя да е известна и да носи доходи, няма причина двумилионна София да не може!!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР