От НЕК уверяват, че няма рискове за населението и околната

...
От НЕК уверяват, че няма рискове за населението и околната
Коментари Харесай

НЕК уверява: Няма риск от преливане на язовирите

От НЕК твърдят, че няма опасности за популацията и околната среда в регионите на огромните сложни и значими язовири, стопанисвани от компанията. Според изказването на Националната електрическа компания, язовирните стени и оборудванията към тях са в положително техническо положение и извършват своето предопределение без ограничавания.

Речните сектори след язовирните стени, попадащи в отговорностите на компанията, са почистени и могат да организират изпусканите водни количества. Водните размери и равнища в язовирите се управляват от експертните, експлоатационни екипи на компанията в сходство с условията на Министерство на околната среда и водите (Министерство на околната среда и водите) и одобрените проекти за употреба, допълват още от пресцентъра на НЕК.

При съществуване на метеорологични условия за приток на огромни водни размери, се подхващат планувани, превантивни дейности, за понижаване на неподходящо въздействие върху териториите след язовирните стени.

Служителите на дружество „ Язовири и каскади “ към НЕК ЕАД са в непрекъсната връзка със съответните структури и виновни лица от локалните, регионалните и държавни администрации, ангажирани със отбраната на популацията при бедствия и повреди, оповестяват още от НЕК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР