От недостиг на служители се оплакват ръководителите на общинските центрове

...
От недостиг на служители се оплакват ръководителите на общинските центрове
Коментари Харесай

Ръководители на социални звена във Варна се оплакват от недостиг на служители

От дефицит на чиновници се оплакват ръководителите на общинските центрове за обществени услуги във Варна.

Това стана ясно по време работна среща със заместник-кмета по опазване на здравето и обществени действия Снежана Апостолова, на която те показаха активността на звената и проблемите си.

550 души са потребителите на Домашния обществен патронаж , а 300 души посещават публичната столова към него, сподели шефът на звеното Дарина Стоянова. Тя уточни, че Патронажът ръководи и обществената услуга „ Асистентска поддръжка “, към който се обслужват 720 лица. По думите ѝ казусът е най-вече с дефицита на фрагменти и потребността да се назначат още хора.

Подобен проблем показва и Дияна Дянкова, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и младежи , който сплотява осемте Центъра за настаняване от фамилен вид /ЦНСТ/ във Варна.

Къщичките се намират в кв. „ Изгрев “, в кв. „ Вл. Варненчик “ и в село Тополи . Шест от центровете са за деца и младежи с голям брой увреждания и два за деца и младежи без увреждания. Ако се наложи някое от децата да бъде прието в болница в болница, то би трябвало да се съпровожда от чиновник на центъра.

Увеличаването на личния състав ще реши отчасти казуса, защото в тези услуги няма младежи, които да желаят да работят. По-възрастният личен състав по-трудно обгрижва децата, съобщи Дянкова.

От дефицит на чиновници се оплака и шефът на Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица Марко Марков. По негови данни, 107 души са настанени в приюта все още, от които 7-8 лица са лежащо заболели. Зя тях се грижат двама служащи, с помощта на напъните им се оправяме, само че е належащо трайно решение на казуса, сподели Марков.

Дейността на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии показа ръководителят Любомира Комитска. В него работят още Центровете за социална поддръжка „ Усмивка “ на ул. „ Г. Раковски “ №62 и „ Другарче “ на ул. „ П. Стайнов “ №7, ЦНСТ „ Другарче “ на ул. „ Ген. Колев “ №90 и звено „ Майка и бебе “ в кв. „ Аспарухово “.

Информация
Припомняме, че Община Варна ще обособи седем точки в града, в които жителите ще бъдат осведомени, съветвани и насочвани за прилагане на обществени услуги. Нов фронт офис ще бъде открит на ул. „ Г. С. Раковски “ № 62, етаж 1, а обособени работни места ще има в постройките на Община Варна и на петте районни кметства – „ Одесос “, „ Приморски “, „ Младост “, Вл. „ Варненчик “ и „ Аспарухово “. Дейностите ще се осъществят по план „ Укрепване на общинския потенциал в Община Варна “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР