От неделя в Гърция ще може да влезе само с

...
От неделя в Гърция ще може да влезе само с
Коментари Харесай

От неделя: В Гърция ще се влиза само с отрицателен PCR тест

От неделя в Гърция ще може да влезе единствено с негативен PCR тест.

Мярката се ползва за всички страни и всички пътуващи, без значение дали са имунизирани за COVID-19 или не и без значение по какъв начин идват в Гърция. Това ще бъде по този начин през празничния интервал, а задачата, съгласно представителя на гръцкото държавно управление, е да се предотврати и управлява разпространяването на "Омикрон " в страната. Тестът не би трябвало да е по-стар от 72 часа преди пътуването.

Тази мярка до момента се прилагаше за пасажери, идващи от Обединеното кралство и Дания, водещите страни в Европа във връзка с броя на хората, инфектирани с "Омикрон ", осведоми скопският ефирен канал "Сител ", представен от Агенция "Фокус ".

Испания постанова 10-дневна карантина за пасажери, идващи от девет южноафрикански страни. Тест за Covid-19 също се изисква, с цел да влезете в Швейцария, без значение от статуса на имунизация.

За да предотврати разпространяването на новия вариант, Австрия избра по-строг карантинен развой за тези, които са имали контакт със инфектирани хора. И имунизираните, и неимунизираните подлежат на 14-дневна карантина.

Канада също разгласи засилен надзор при влизане и излизане от страната, а министър председателят Джъстин Трюдо припомня на жителите да се въздържат от другарство по време на коледните и новогодишни празници.

Държавите вкарват други ограничения за понижаване на разпространяването на "Омикрон " – хората се връщат към работа от у дома и онлайн часовете, носенето на маски е наложително на закрито, а Обединеното кралство вкара за първи път паспорт за имунизация, нужен за места, където се събират доста хора.

Подобно е и в Швеция, до момента в който в Норвегия не можете да пиете алкохол в заведения за хранене и питейни заведения. Трета бустерна доза от имунизациите се предлага, макар че към момента няма доказателства, че тя е ефикасна против "Омикрон ".

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР