От неделя националният отбор по баскетбол за жени се подготвя

...
От неделя националният отбор по баскетбол за жени се подготвя
Коментари Харесай

Стефан Михайлов: Ще се борим, Холандия е на нашето ниво

От неделя националният тим по баскетбол за дами се приготвя за идните два мача от квалификациите за европейско състезание. На 10 февруари българките посрещат Холандия в борба за третото място в групата. Мачът е в зала " Универсиада " от 18:30 часа. На 13 февруари нашите гостуват в Гуадалахара на европейския първенец Испания. Двубоят е с начален час 21:00 българско време.

Единадесет девойки започнаха подготовка под управлението на старши треньора Стефан Михайлов в неделя, а по-късно се причислиха играещите в чужбина Диана Войнова и Ива Костова.

" Това е оптималният състав. За страдание не можем да разчитаме на Жаклин Златанова. Тя получи доста тежка травма по време на мачовете в предния прозорец и й престои интервенция. Смятам, че тук са най-хубавите, които могат да бъдат извикани. От 13 състезателки 11 играят в българското състезание. Идват и две девойки, които играят в чужбина - Ива Костова и Диана Войнова. Реално в България има два тима и половина и считам, че най-хубавите от тези тимове са събрани тук. Ще ни липсва Жаклин ", съобщи Михайлов.

" Имах опция да виждам няколко мача на Ива Костова и останах прелестно сюрпризиран. Играе в тим, който не е на първото равнище във Франция, само че порядъчен тим. Играе сносно. Нормално е да бъде включена в националния тим. Имахме опция да натурализираме две чужденки на позиция център и плеймейкър. За страдание не успяхме да се оправим в период с документите. Надявам се за идващия прозорец да се оправим ", добави Михайлов.

" Испания е несъмнено най-хубавият тим в Европа. В предния мач се видя голямата разлика в класите сред нас и сред тях. Украйна също е доста добър тим. Реално, тимът, с който се борим и можем да победим и изпреварим в класирането, е Холандия. Смятам, че са тим от нашето равнище. Ясно е, че Испания ще бъде в тази група с шест победи. Ясно е, че Украйна ще се мъчи да се промъкне на Европейското състезание като втори тим. И сред нас и Холандия ще се дефинира кой ще се класира на трето място. Това има значение за разпределението по урни при последващи жребии. Едно е да си в урната на новобранците, друго е да си малко по-високо. Имахме опция да гледаме два мача на Холандия, само че и те са гледали нашите. Така се падна жребият. Няма кой знае какво да се изненадаме. И ние разчитаме на същите баскетболистки. Предполагам, че и те. И двата отбора имат по четири-пет дни за подготовка. Ще разчитаме да играем добре против тях. Ще се борим. Надявам се на себераздаване. Няма да има нещо по-ново като условие от мачовете против Украйна и Испания. Въпросът е, че разликата в класата на баскетболистките в предните мачове беше доста огромна. Ще се играе нападателен и бърз баскетбол и се надявам да надделеем. Надявам се да покажем борбеност и предпочитание ", изрази упованията си Михайлов и добави, че остава с реалистични упования за мача с Испания.

" Испанките имат много контузени баскетболистки, само че това за тях не е проблем. Те имат най-малко три селекции, подготвени да завоюват тази група с шест победи. Доста добре е развита системата на баскетбола в Испания. Имат проблеми в състава, само че това няма да даде отражение на представянето им. Отиваме да играем, да трупаме опит. Не всеки ден се играе против най-хубавия тим. Не се знае дали ще имат да опция различен път да играят против европейския първенец ", приключи Михайлов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР