От Националният център по ураганите в САЩ заявиха, че ураганът

...
От Националният център по ураганите в САЩ заявиха, че ураганът
Коментари Харесай

Ураганът Дориан“, който достигна четвърта категория, приближава Флорида

От Националният център по ураганите в Съединени американски щати обявиха, че ураганът „ Дориан “ се движи в посока към Бахамските острови и Флорида, достигнал е до четвърта категория, ветровете на бурята доближават до 220 км/ч, а силата й може да се усили даже повече, оповестява американската медия Voice of America.


“Очаква се „ Дориан “ да остане мощен вихър през идващите няколко дни “, обявиха от центъра.

„ Бурята се чака да застигне Флорида в късните часове в понеделник “, прибавиха те.

Бахамското държавно управление издаде предизвестие за вихър в северозападните Бахамски острови, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние в щата Флорида.

От Националният център по ураганите обявиха също, че бедствието се движи постепенно, със скорост от 17 км/ч, което може да аргументи продължителни дъждове, ветрове и спомагателни стихии, които да доведат до наводнения.

Синоптиците чакаха, че „ Дориан “ може да се удари в югоизточната част на Флорида, само че най-новите прогнози демонстрират и, че има късмет бурята да се обърне на север и да връхлети източното крайбрежие на Съединени американски щати. Отбелязва се, че все още придвижването на бедствието е доста непредсказуемо.

Бурите от категория четири са способни на това, което специалистите дефинират като пагубни вреди, заличаване на домове и здания, разрушение на пътища и срутване на дървета и електропроводи.

Обявяването на изключително състояние във Флорида проправя пътя за разполагането на сили на Националната армия и обезпечаването на повече гориво за щата.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира планувано пътешестване до Полша, с цел да „ подсигурява, че всички запаси на федералното държавно управление са съсредоточени върху идващата стихия ".

Властите във Флорида към момента не са наредили всеобщи евакуации, защото още не напълно ясно къде ще връхлети бедствието. Жителите на щата въпреки всичко пълнят резервоарите си с газ, ако би трябвало да изоставен домовете си. По-рано имаше информация за опашки пред супермаркети и бензиностанции в щата, като управляващите подредиха и полицейски конвой за цистерните, които доставят градовете във Флорида с гориво.

Губернаторът на щата Рон ДеСантис прикани жителите да се запасят с храна, вода и медикаменти за най-малко седмица и да са подготвени за спиране в електрозахранването за дни наред, в случай че „ Дориан “ удари Флорида.

Ако ураганът в действителност връхлети щата в понеделник, се чака и интернационалното летище в Орландо да бъде затворено.
 Тръмп отсрочи визитата си в Полша поради урагана Тръмп отсрочи визитата си в Полша поради урагана "Дориан "
Американският президент Доналд Тръмп няма да посети Полша при започване на септември, както беше планувано, а вицепрезидентът Майк Пенс. Причината е ураг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР