От Националния фронт за спасение на България (НФСБ) приветстваха решението

...
От Националния фронт за спасение на България (НФСБ) приветстваха решението
Коментари Харесай

НФСБ към Светия синод: Признайте украинската патриаршия

От " Националния фронт за избавление на България " (НФСБ) приветстваха решението на Светия Синод на Вселенската патриаршия в Истанбул за оповестяване за канонични Украинската православна черква и Украинската автокефална православна черква. Партията на Валери Симеонов прикани Българската православна черква да последва този образец.

Украйна е близка на България страна, дом на една от най-големите задгранични български общности. Българските изпълнителна и законодателна власт водят поредна политика през годините както за доближаване на българския етнос в Украйна с Родината и българския народ, по този начин и за създаване на трайни и устойчиви стопански, обществени и културни връзки сред Украйна и България.

Смятаме за сериозно значимо Българската православна черква да се включи в този развой и последва българската държавна политика и да направи нужното, с цел да може украинският народ и българите в Украйна да имат своя самостоятелна Църква.

Националният фронт за избавление на България също по този начин припомня на Светия синод на Българска православна черква, че на 21 февруари 2018 година изпратихме апел и искане за среща по тематиката за канонизирането на Васил Левски за светец. До този миг, Светият синод не е дал отговор на нито едно от двете. НФСБ продължава да счита, че оповестяването на Апостола на свободата за светец е обща национална идея, която би могла да сплоти българското общество и да остави трайна светла диря в българската историческа памет, просвета и нематериалност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР