От Националния фенклуб на Черно море излязоха с декларация до

...
От Националния фенклуб на Черно море излязоха с декларация до
Коментари Харесай

Феновете на Черно море излязоха с декларация за отпуснатите 100 000 лева на Спартак

От Националния фенклуб на ”Черно море ” излязоха с декларация до варненската общност във връзка решението на Община Варна да отпусне 100 000 лв. на ФК Спартак зца 100-годишния му празник.

``
реклама

Поместваме декларацията без редакторска интервенция:

„ Ние, като последователи на Черно море и футбола си задаваме въпроса на какво съображение се отпускат 100 000 лв. за прием на частен клуб. В случая тези пари са платени данъкоплатците и до този миг не бяхме чували община да отпуска по този метод такава крупна сума на частна компания.

Искаме да напомним, че 100-годишния празник на Черно море, ние, почитателите събирахме стотинка по стотинка, а някои от нас не ходеха една седмица на учебно заведение, с цел да създадат хореографията и да отпразнуваме юбилея на „ Тича ”.

Ако от общината са решили да отпускат пари под някаква форма, има задоволително клубове във Варна, които ги заслужават.

Например баскетболната школа, която от години създава качествени състезатели и национали. Ами къде е  женския волейбол въвв Варна? Преди години 50 % от състава на националния бе от Варна - Санкева, Девенизова, Светла Крумова.

Щангите, ръгбито, хандбала, водната топка, гребането. Те нямат ли потребност от пари?

Смятаме, че освен ние, а и всички варненци би трябвало да се възмутят от това решение на Общината. Не е ли по-редно освен това нямане, парите да отиват за обществени потребности – за извънредно нуждаещи се хора и многодетни фамилии, деца без родители, безработни.

Прави усещане, че през последните месеци Спартак е глезеното дете освен на Варна, само че и на България. Никой кмет или министър председател не е полагал такива грижи за частен клуб до момента, а Спартак не е по-различен от другите клубове във Варна.

Освен това мощно се съмняваме, че всичките тези 100 000 лв. ще бъдат вложени за юбилея. Имаме съществени опасения, че могат да се отклонят пари, някой да си купи кола и така нататък ”

Национален фенклуб на Черно море
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР