От Националната здравноосигурителна каса излязоха с отговор, относно случая, в

...
От Националната здравноосигурителна каса излязоха с отговор, относно случая, в
Коментари Харесай

Починала е пациентка, тъй като нямала 10 000 лева за аортна клапа! От Касата съобщават още, че е разпоредена проверка на случая

От Националната здравноосигурителна каса излязоха с отговор, по отношение на случая, в който има подозрения, че пациентка на столична болница е умряла, тъй като не е имала пари да си доплати лекуването, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

„ През 2018 година НЗОК  подсигурява достъпа на пациентите до повече медицински произведения на по-ниски цени по отношение на предишни години ”, гласи позицията на НЗОК.

От Касата оповестяват още, че е разпоредена инспекция на случая от болница „ Св. Екатерина ”. Информацията, която се появи в сряда в разнообразни печатни и електронни издания, беше, че в болничното заведение е умряла пациентка, защото нямала 10 000 лв. за аортна клапа.

От НЗОК оповестяват, че  инспекцията би трябвало да завърши до 27 април, а резултатите незабавно ще бъдат оповестени.

От Касата обаче допълват, че по предварителни данни, до гибелта на пациентката се е стигнало поради тежкото й положение и съществени съпътстващи болести, а не поради неспособност да се постави клапа.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР