От Националната служба за съвети в земеделието ще дадат информация

...
От Националната служба за съвети в земеделието ще дадат информация
Коментари Харесай

Семинар на тема „Защо умират пчелите?“ ще се проведе в Русе

От Националната работа за препоръки в земеделието ще дадат информация за опциите за подкрепяне на земеделските стопанства, отглеждащи пчелни фамилии

Семинар на тематика „ Защо умират пчелите? “ ще се организира на 2-ри март 2023 година в Русе, пл. „ Свобода “ 6, зала „ Свети Георги “, (сградата на Областна администрация – Русе) от 13 до 15:30 часа, оповестява.

Събитието се провежда от Национална работа за препоръки в земеделието (Териториален регионален офис /ТОО/ – Русе) и Аграрен университет – Пловдив и Сдружение „ Пчелари Русе “.

По време на семинара участниците ще се срещнат с главните аргументи за нараснала смъртност на пчелните фамилии в сегашния миг и с следствията от генетичното замърсяване. По време на събитието гостите, ще бъдат осведомени за опциите за подкрепяне на земеделските стопанства отглеждащи пчелни фамилии.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат осведомени с осъществяване на утвърдени планове по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 „ Консултантски услуги за дребни аграрни стопанства “ от мярка 2 от ПРСР.

Основните тематики на осведомителния семинар
Причини за нарасналата смъртност на пчелните семействаГенетично замърсяване на локалните медоносни пчели и последствията от товаИзпълнение на утвърдени планове по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 „ Консултантски услуги за дребни аграрни стопанства “ от мярка 2.
Програма и покана за събитието може да видите

За спомагателна информация и въпроси: госпожа Деница Гаджева (координатор на ТОО – Русе на НССЗ), тел.: 0885 074 178, е-mail:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР