От настояването за споразуменията от Минск до подклаждането на продължаващия

...
От настояването за споразуменията от Минск до подклаждането на продължаващия
Коментари Харесай

Global Times: Признанието на Меркел за Украйна показа истинско отношение към Русия

От настояването за споразуменията от Минск до подклаждането на продължаващия спор сред Москва и Киев, Западът се пробва да изтощи и сдържи страна, която счита за противник, посредством старания за отсрочване, без значение дали са очевидни или неявни.

Тя в никакъв случай в действителност не е разглеждала Русия като сътрудник в разговора. В изявление за немския вестник Die Zeit предходната седмица някогашният немски канцлер Ангела Меркел разкри същинското желание на Запада зад договарянията с Русия и Украйна за преустановяване на огъня през 2014 година Тя призна, че споразуменията от Минск са били „ опит да се даде време на Украйна “ и че Киев го е употребявал, " с цел да стане по-силен ".

В отговор съветският президент Владимир Путин сподели в петък, че забележките на Меркел са " изцяло непредвидени и разочароващи ". Както показва американската медия New York Post, Путин се е почувствал предаден от Запада след споразуменията от Минск. „ Оказа се, че никой няма да извършва договореностите “, уточни съветският водач.

Минските съглашения имаха за цел да овладеят украинската рецесия и да избегнат ескалация на спора. Меркел в действителност призна нещо, което западните политици не желаят да признаят за споразуменията от Минск: те бяха просто спирачка, с цел да се завоюва време за Украйна и Запада, а западните страни в никакъв случай не са положили действителни старания за разрешаване на разликите с Русия по украинската рецесия.

Това, което сподели някогашният немски водач, раздира и последната останала парченце от " другарската " маска, която някои западни страни слагаха по отношение на Русия. В очите на някои западни страни Русия е просто дипломатически и политически „ съперник “. Освен това, под въздействието на Вашингтон, някои гледат на Москва като на по този начин наречената опасност заради голямата й военна мощност и политическа система, която не дава отговор на „ западния стандарт “. В резултат на това тези страни в никакъв случай не са спирали да притискат по всевъзможен метод Русия след разпадането на Съветския съюз.

От друга страна, Русия постоянно се е считала за европейска страна, очаквайки да построи доверие със Запада. Така че е разбираемо, когато Путин изрази отчаяние и възприятие за изменничество от думите на Меркел.

Доверието на Русия в Запада към този момент спадна до ново дъно. А лицемерието на Запада изтощи волята на Москва да се включи в ефикасен разговор с него, означиха някои специалисти. „ Сега на дневен ред стои въпросът за доверието и то към този момент е покрай нулата “, сподели Путин в петък.

Признанието на Меркел за Минските съглашения също сподели, че някои западни страни, изключително Съединени американски щати, въобще не съблюдават договорните си отговорности. Те могат да се откажат от думите си извънредно елементарно.

Споразумението, което Съединени американски щати желаят, в никакъв случай не е обвързвано с доверие; всичко е въпрос на ползи. Едно съглашение се счита за потребно от Съединени американски щати, когато може да насърчи ползите на страната; в противоположен случай Вашингтон постоянно е подготвен да го отхвърли. Това се илюстрира с отдръпването на Съединени американски щати от Договора за битка с балистичните ракети и Договора за нуклеарните сили със междинен обхват. Вашингтон също възприема двоен стандарт, с цел да прокарва ползите на своите съдружници при осъществяването на съглашението.

Съединени американски щати и няколко други западни страни се трансфораха в " неизпълнители " в интернационалната общественост. Те се осмеляват да нарушат обещанията си, тъй като са предпазени от западната надмощие със Съединени американски щати в основата си. Вашингтон към този момент е привлякъл на своя страна доста други западни страни, с цел да се причислят към такава надмощие, създавайки и поддържайки килнат интернационален ред.

Очаква се някои западни страни, водени от Съединени американски щати, да продължат да употребяват по този начин наречените полезности като опрощение за отбрана на своята групова надмощие и тормоз над другите под интернационално ръководство и ред в тяхна изгода. Докато съществува такова владичество, светът към момента ще бъде жертва на политиката на мощ, а не място, цялостно със правдивост и почтеност.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР