От настъпването на 21 век до ден-днешен от време на

...
От настъпването на 21 век до ден-днешен от време на
Коментари Харесай

Краят на света наистина идва! Но не заради маите или Библията! Учен разкри двете условия за масовия мор

От настъпването на 21 век до ден-днешен понякога се появяват теории за края на света. Най-масовата беше през 2012 година, когато в целия свят се популяризира теорията, че маите са предрекли края на света, когато са създали календар единствено до онази година. Трябва да отбележим, че тогава, даже и най-големите скептици, се замислиха. След като датата 21 декември 2012 година отмина и всички продължиха да живеят, последователно обстановката се успокои. Кино промишлеността, несъмнено, се възползва от обстановката и направи няколко кино лентата на тази тематика, които реализираха забележителен триумф. Днес има нова доктрина, която твърди, че краят на света в действителност ще настъпи.

Автор на теорията е Дениъл Ротмън, академик от Масачузетския университет. Той е направил просторно и задълбочено проучване върху въглеродния окис. Проучванията му засягат последните 450 милиона години и обгръщат всичките 5 всеобщи измирания на типовете на Земята, които към този момент са станали факт. Той предвижда, че в края на 21 век ще настъпи краят на света.

И това ще се случи при съществуване на едно от следните две условия.

И двете се отнасят до въглерода. Ученият е разкрил, че измиранията до този миг са провокирани от дестабилизация на биосферата, която е настъпила в резултат на основаване на „ пагубни прагове “ на въглеродния цикъл. Тогава екосистемите не могат да се приспособят задоволително бързо към променената среда и разумно, измират. Първото изискване, съгласно Ротмън, е в случай че въглеродът се натрупва постепенно. Тогава ще настъпи миг, в който ще има прекомерно доста въглерод, а екосистемите ще изостанат в приспособяването си и ще измрат. Второто изискване, което за учения тече и сега, се дължи на изхвърлянето на парникови газове. Резултатът е, че в океаните се натрупва въглерод, който към края на сегашния век ще провокира дестабилизация на биосферата и надлежно ще настъпи идващото всеобщо измиране на типовете. Според учения този път типовете могат да изчезват в продължение на хиляди години.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР