От наша гледна точка в неговата цялост Планът за възстановяване

...
От наша гледна точка в неговата цялост Планът за възстановяване
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Закриването на специализираната прокуратура и съд все още не е записано в плана

От наша позиция в неговата целокупност Планът за възобновяване и резистентност е финализиран, остават двата огромни въпроса - в областта на върховенството на закона и по тематиката за енергетиката, съобщи в " Още от деня " Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

" Парите би трябвало да идват, единствено когато са направени същински промени, които да подсигуряват, че парите на всички европейски данъкоплатци отиват на вярното място ", сподели Пеканов и разясни за правосъдната промяна, че " би трябвало да се обещае, че стъпките ще се вършат през идващите години ". Поясни, че ще би трябвало да се вършат, тъй като от това зависят парите.

Тъй като няма постоянен кабинет, служебното държавно управление ще би трябвало да зададе това, което би трябвало да се случва в областта на върховенството на закона.

" Много щях да се веселя, в случай че парламентарно показаните партии се бяха обединили към някаква визия, оферти защо са те подготвени в идващия работещ парламент да одобряват. Ние ще зададем тези промени и ще би трябвало да търсим консенсус, че идващият парламент ще ги одобри ", означи вицепремиерът.

Закриването на профилираните прокуратури и съдилища все не е записано в проекта, изчакват полемиките в Народното събрание.

" Това, което се чака от нас от европейските институции е да засилим отчетността на основния прокурор, както и да предоставим ефикасни ограничения за битка с корупцията ", акцентира Атанас Пеканов.

Има доста разнообразни отзиви, само че би трябвало в идващите седмици да се обединят в нещо, уточни той и обясни, че са надградили проекта в областта на отчетността на основния прокурор.

Другият огромен въпрос е в областта на енергетиката, където е доста по-трудно, сподели Атанас Пеканов. Нашата енергетика е може би най-интензивната в Европа и доста години по таза тематика нищо не е правено, тя е неглижирана, уточни той и акцентира, че е значимо да бъдат деликатни, да дават на хората във въглищните региони опция и сигурност, че ще имат поддръжката на страната.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР