От НАСА разкриха още снимки, заснети от космическия телескоп Джеймс

...
От НАСА разкриха още снимки, заснети от космическия телескоп Джеймс
Коментари Харесай

НАСА публикува още снимки от Джеймс Уеб

От НАСА разкриха още фотоси , снимани от галактическия телескоп " Джеймс Уеб ".

Hundreds of new stars.
Examples of bubbles and jets created by newborn stars.
Galaxies lurking in the background. Deputy Project Scientist Amber Straughn details new discoveries about Carina Nebula.
— NASA (@NASA)
Припомняме, че по-рано през днешния ден Американската галактическа организация показа първата цветна фотография с висока разграничителна дарба , направена от телескопа, като съгласно учените това е " най-дълбокият кадър на Вселената, юридически в миналото ".

Тогава беше обявено, че до края на деня се чакат още фотоси.

" Всяко изображение е ново изобретение и всяко ще даде на човечеството визия за Вселената, която в никакъв случай не сме виждали преди ", съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън във вторник, до момента в който разказваше за изображения, показващи " образуването на звезди, поглъщащи черни дупки ".

Използването на инфрачервения светлинен набор разрешава на телескопа да вижда през галактическия прахуляк и " да вижда светлина от далечна светлина от ъглите на Вселената ", сподели той.
 НАСА сподели най-дълбокия кадър на Вселената, юридически в миналото
НАСА сподели най-дълбокия кадър на Вселената, юридически в миналото

Уникалното изображение е снимано от телескопа " Джеймс Уеб "

" Ние в действителност променихме разбирането за нашата галактика ", сподели генералният шеф на Европейската галактическа организация Йозеф Ашбахер.

Постижението е вследствие на взаимната работа на НАСА, Европейската галактическа организация и Канадаската галактическа организация.

Около 300 учени, политици и висши чиновници от НАСА и нейните интернационалните сътрудници участваха преди встъпителните бележки.

Някои от сниманите от телескопа далечни галактики и звездни купове в никакъв случай не са били виждани до момента. Галактическият куп е показан по този начин, както е изглеждал преди 4,6 милиарда години.

Телескопът " Джеймс Уеб " - правоприемник на " Хъбъл ", беше изстрелян в края на декември предходната година и към този момент се намира на разстояние 1,5 млн. км от Земята.

Той е кадърен да се " взре " в Космоса по-далеч от всички свои прародители с помощта на голямото си главно огледало и инструментите, които възприемат инфрачервени сигнали. Това му разрешава да се взира през облаци от прахуляк.
 Телескопът на NASA
Телескопът на NASA " Уеб " към този момент е в орбита, стартира нова епоха в проучването на космоса

Ще изследва първите галактики

Телескопът ще изследва обекти в Слънчевата система и атмосферите на екзопланети, които обикалят към други звезди. Целта е да получим информация дали техните атмосфери са евентуално сходни на нашата лична.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР