От нас зависи дали ще бъдем достойни техни наследници. Нашите

...
От нас зависи дали ще бъдем достойни техни наследници. Нашите
Коментари Харесай

Радостин Василев: Трябва да направим така, че великото дело на предците ни да не е напразно

" От нас зависи дали ще бъдем почтени техни наследници. Нашите каузи ще потвърдят можем ли да живеем в тази България, за която те са давали живота си на връх Шипка и в борбите за свободата на всеки наш град. Трябва да създадем по този начин, че великото дело на предците ни да не е на вятъра ". Това написа министър на младежта и спорта Радостин Василев в своята публична Фейсбук страница, във връзка Освобождението на България.

Василев напомни, че " Българите сме горделив и смел народ. Историята ни е цялостна с безсмъртни образци за духовно великолепие ".

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция.
Скъпи другари,Поздравявам Ви във връзка националния празник на България!Днес всички ние отгръщаме страниците на славната ни история, с цел да отбележим деня, в който българското национално съзнание реализира своя успех – Деня на Освобождението. Преди тъкмо 144 година България е освободена от петвековно робство и през днешния ден, на 3 март, е нужно да си напомним какъв брой скъпа е свободата и че е невъзможна без всеотдайност.Днес е денят, в който се прекланяме пред героите, пожертвали живота си, с цел да я има България. Трети март е датата, която носи големия знак на мъжеството, храбростта и куража на нашите предшественици, които имаха смелостта да извървят дългия път към най-святата полезност - свободата. Тя е отгледана в монашеската килия на Паисий, минава през бесилото на Левски и храбростта на Ботев. Няма да спрем да се връщаме обратно към тяхното великолепие, тъй като който не помни предишното си, е жертван да няма бъдеще.Българите сме горделив и смел народ. Историята ни е цялостна с безсмъртни образци за духовно великолепие, а през днешния ден почитаме един от най-светлите - този на българското опълчение, което самопожертвователно води тежки борби за свободата на родината. Споменът за тях ни дава самочувствие и осмисля през вековете нашата национална еднаквост, поддържа духа ни и ни дава вяра за бъдещето.Но никой народ не може да се уповава единствено на своите мъртви герои. От нас зависи дали ще бъдем почтени техни наследници. Нашите каузи ще потвърдят можем ли да живеем в тази България, за която те са давали живота си на връх Шипка и в борбите за свободата на всеки наш град. В тези времена една от главните ни задания е да пазиме националния интерес на България и да съхраняваме нашата национална памет.На Трети март, преди 144 година, България възкръсва за нов живот. Затова би трябвало да създадем по този начин, че великото дело на предците ни да не е на вятъра. Че „ чистата свята република “, която ни завеща Васил Левски, ще бъде и ще пребъде.Предстоят ни тествания, които можем да преодолеем единствено в случай че покажем единодушие и храброст. Наш дълг е да продължим великото дело на героите ни и да завещаем на нашите наследници мощна и устойчива България. Това е нашата огромна отговорност.Поклон пред паметта и делото на всички, които имат принос за освобождението на отечеството ни! Честит народен празник! Да живее България!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР