От направените справки е видно, че 40-годишният мъж е с

...
От направените справки е видно, че 40-годишният мъж е с
Коментари Харесай

Село Антон под полицейска блокада заради спецакция

От направените информации е видно, че 40-годишният мъж е с четири криминалистически регистрации за разнообразни по тип закононарушения: незаконно лишаване на МПС, взломна кражба, заличаване и разваляне на непознато имущество, придобиване и държане на рискови опиати. Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е наказан на пробация след съглашение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Регистрираните сигнали против него от началото на 2020 година са общо седем. По данни на пострадалите и на база първичната инспекция, те са подадени при предходното управление на РУ-Пирдоп. Две от преписките са формирани по отношение на жестоко и надменно отношение по отношение на полицейски чиновници.

При осъществяване на служебните си отговорности по противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите в края на м.г. чиновници на ГДНП го поканили за сказка в РУ-Пирдоп. Още на входа на районното ръководство мъжът демонстративно декларирал, че не носи документ за идентичност, държал се жестоко и нападателно към постовия чиновник. След като съответно му бил формиран акт за неносенето на персонална карта, агресивното му държание се трансферирало и към полицейските чиновници, провеждащи беседата с него. Той крещял и обиждал, присмехулно отказвал каквото и да е подпомагане, като безогледно твърдял „ Нищо не можете да ми извършите “. Жалбата от пострадалия чиновник на Министерство на вътрешните работи, подадена навреме в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекъсната с претекста, че действието е от частен темперамент.

Втора кореспонденция във връзка постъпила докладна бележка за жестоко и надменно отношение по отношение на различен чиновник на Министерство на вътрешните работи също е докладвана по подготвеност в Районна прокуратура-Пирдоп.

Следващите подадени сигнали касаят следното: - основава скандал в заведение в с. Душанци. От полицейските чиновници му е формиран сигнален протокол по член 65 от ЗМВР. Преписката по случая е докладвана по подготвеност в Районна прокуратура-Пирдоп и прекъсната след това заради липса на данни за осъществено закононарушение. - гражданин на с. Антон алармира, че до момента в който с други членове на фамилията му почиствали морава, 40-годишният мъж е отправил към тях закани. Преписката по случая е изпратена по подготвеност в Районна прокуратура-Пирдоп.

Жалба е от гражданин на Копривщица - пътувайки за Пирдоп, бил застигнат от лек автомобил и заставен да спре, след което лидерът му е блъснал два шамара. Извършителят на действието е предизвестен с протокол по реда на ЗМВР. Преписката по случая е изпратена в Районна прокуратура-Пирдоп и след това прекъсната заради липса на данни за осъществено закононарушение.

Анонимен сигнал по отношение на пазаруване на гласове. След отчет в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекъсната с направен отвод за формиране на досъдебно произвеждане. Последната тъжба е от собственик, че измежду стадо коне е разпознал своя кобила и откакто е съобщил това на 40-годишния мъж, той е почнал да го заплашва и ругае. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура-Пирдоп, като по случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 194 от Наказателен кодекс.

Срещу 43-годишния му брат, който е без криминалистически и правосъдни регистрации досега, има един сигнал през 2020 година от жител, че обществено е бил застрашен от него на заседание на земеделските производители. Извършителят на действието е предизвестен по надлежния ред с протокол. След отчет на материалите по случая в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекъсната заради липса на данни за осъществено закононарушение.

На базата на осъществената инспекция е видно, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са реагирали навреме и професионално в границите на законовите си пълномощия при отработването на всеки един постъпил сигнал, докладвали са по подготвеност в прокуратурата, съобразявайки се изцяло с последващите инструкции.

Всеки един от сигналите на жителите е признат с цялата съвестност и по него са осъществени в цялостен размер нужните законови дейности.

Министерството на вътрешните работи приема изцяло отговорно опасенията на жителите за реализирана незаконна активност от страна на двамата мъже, прикривана съгласно тях през годините от способените държавни органи. В рамките на стартиралата през днешния ден огромната полицейска интервенция ще бъдат разпитани очевидци, ще се извършат щателни инспекции по разнообразни посоки с оглед определяне на данни за осъществени закононарушения и предприемане на следващи дейности за привличане към наказателна отговорност при съществуване на такива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР