От направените до момента заявки към днешна дата не виждам

...
От направените до момента заявки към днешна дата не виждам
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Не виждам възможност за редовно правителство

От направените досега поръчки към днешна дата не виждам опция за постоянно държавно управление, само че дано да забележим какво ще се случи с първия мандат. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV Кристиян Вигенин.

Конституцията е планувала задоволително стъпки, с цел да има обединяване на политическите сили към някаква платформа, добави той.

„ Ние не одобряваме концепцията в такава комплицирана обстановка партийните водачи и партиите да се скрият зад специалисти. Важно е да има държавно управление, подкрепено от парламент, тъй като има доста значими решения да се вземат “, сподели Вигенин.

Той напомни позицията на Българска социалистическа партия, че няма да вземат участие в държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ Ще водим диалози, само че не по метода по който ги предлага ГЕРБ, тъй като тази работна група не е ориентирана към Българска социалистическа партия, а към някой различен. Ще сложим нашите визии за това какво би трябвало да свърши такова държавно управление, главните политики – опазване на здравето, обучение, икономическа политика, обществени цели “, добави Вигенин.

По думите му въпросът за водача в Българска социалистическа партия да бъде оставен леко в страни:

„ Защото казусът на Българска социалистическа партия е най-лесно да се показа като проблем на водача, само че не е по този начин. Мандатът на водача рано или късно ще завърши, фокусираме се върху същностните лица “.

Вигенин сподели, че няма да вземат участие в коалиция, която би подкрепила Украйна с оръжие.

Според него тези, които пращат оръжия на Украйна, са част от спора непряко, а България не би трябвало да се замесва по никакъв метод във военния спор.

„ От това, което следва в идващите седмици, в случай че е евроатлантическа обединението, която би се формирала, ние можем да участваме, само че в случай че това ще е коалиция на войната, ние няма да участваме “, означи Вигенин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР