От нападението в Днипро в събота досега са открити 44

...
От нападението в Днипро в събота досега са открити 44
Коментари Харесай

Киев събира международна подкрепа за доставка на модерни танкове

От нападението в Днипро в събота до момента са открити 44 починали, а ранените са 75. В болница се лекуват 28 от потърпевшите, като множеството са в тежко положение. 20 души остават в неопределеност. Повече от 230 жилището в девететажната постройка са разрушени.

 

Нидерландия счита да изпрати на Украйна зенитно-ракетен комплекс “Пейтриът ”, разгласи министър председателят Марк Рюте. Украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че по този начин Киев ще може да разполага сигурно с три такива системи.

 

Американската администрация може да разгласи нов пакет военна помощ за Украйна още в края на тази седмица, означи съветникът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби пред Си Ен Ен.

 

На Световния стопански конгрес в Давос водачите на Полша, Финландия и Литва приканиха Германия да им позволи да реекспортират танкове “Леопард 2 ” за Киев.

 

Решението ще зависи от новия немски министър на защитата Борис Писториус.

Два разследващи самолета бяха ситуирани в Румъния за подсилване на сигурността на югоизточния фланг на НАТО. Очаква се да дойде и трети.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР