От нагли по-нагли стават водачите на МПС-та под тепетата. Пловдивчани

...
От нагли по-нагли стават водачите на МПС-та под тепетата. Пловдивчани
Коментари Харесай

Топ наглеците на Пловдив: Бизнесмени, гъзари и полицейски шефове за 2017-та година

От нагли по-нагли стават водачите на МПС-та под тепетата. Пловдивчани всекидневно ставаха очевидци на какви ли не нелепици. Най- дразнещи нормално се оказват недобросъвестните водачи, които редовно нарушават разпоредбите за придвижване и паркиране, написа Трафик нюз бг.

Всеки ден будни жители посочваха наглеците, разрешили си да спрат неуместно, я по градинки или тротоари, я на пешеходни пътеки, я на инвалидни места. Колите също ставаха от лъскави по-лъскави, а водачите от нахални по-нахални.

Това са част от пловдивските водачи, заслужили мястото си в рубриката ни „ Изцепки на колела”.

Ето кои бяха най-фрапиращите случай през последните дванайсет месеца.

Ще стартираме с едно потресаващо безочливо държание и то от жена. Грозна сцена се бе разиграла на паркинга към един от магазините от верига " Лидл " в кв. " Христо Смирненски ". Дамата бе паркирала големия си джип не на едно, а на две места, като остави доста от пазаруващите да се лутат, с цел да спрат возилата си. Съвестен пловдивчанин реши да направи лека и тактична забележка на мадамата, само че получи обиди и даже закани от рода на " Внимавайте да не изгорите ".



Бившият началник на полицията няма по какъв начин да се размине с номинация „ Наглец на годината”. През ноември по какъв начин ексшеф на полицията в Пловдив и някогашен гл. секретар на Министерство на вътрешните работи бе завладял тротоар в сърцето на Пловдив.

Явно, водейки се от максимата един път началник – постоянно началник, Петров продължаваше да приема като бащиния пространството към полицията под тепетата. За страдание, очевидно и за правораздаващите органи важи същата максима, несмеейки да глобяват държанието на военачалник Петров.



Някои водачи изнагляха до толкоз, че се взеха и над закона. Джип с не един, а два пропуща, бе завладял тротоар и блокирал магазин в Смирненски. Освен че затрудняваше пешеходците, джипът бе блокирал и околните търговски обекти.

Единият стикер бил публикуван от Министерство на вътрешните работи, с което обаче се дава правото возилото да стопира само на улиците „ Волга” и „ Г. Измерлиев„. Освен това синьо катронче с надпис, че лидерът е с право на преференциално прекъсване.

Търговецът помолил лидера да се реалокира, с цел да си отвори магазина, само че получил: „ Отивай на майната си”.



Куриозно паркиране сътвори пловдивчанин със своя Фолксваген в Кючук Париж през лятото. Той бе запорирал придвижването на кръстовището на ул. ”Михалаки Георгиев” и ул. „ Георги Кирков”. Непонятно за какво, лекият автомобил бе паркиран в перпендикулярна позиция на придвижването, тъкмо след знак " Спри! Пропусни движещите се по пътя с преимущество ".



Три в едно нарушавания сътвори и лидер на лъскаво БМВ в Кършияка. На завой, на пешеходна пътека, и то на кръстовище! При това на едно от най-оживените - това, формирано от ул. " Оборище " с ул. " Васил Левски ".



Поредният образец е още веднъж с марка БМВ. Водачът на немското возило бе спрял пред гараж с кола в двора, в средата на улицата и пречейки на останалите участници в придвижването. Нагостта бе сътворена на метри от Събота пазара в средата на лятото. Вероятно водачът е бил „ за малко “, което, несъмнено, по никакъв метод не оправдава проявата му.



Оказва се, че колкото по-голям и безценен е автомобилът, толкоз по-нахален е лидерът. Пример за това бе водач на джип БМВ, завладял по едно и също време тротоар и велоалея на бул. „ 6 септември”, единствено на няколко метра от Областната администрация. Пешеходната зона беше напълно заета от возилото и бе оставил в неразбиране минувачите. Предницата на БМВ-то пък бе препречила пътя на колоездачите, само че най-малко им бе оставила малко пространство, с цел да минават.



През септември лъскаво бентли се бе трансформирало в център на внимание в Пловдив, само че не с външния си тип, а с това къде е паркирано. Колата беше снимана върху паркомясто за инвалиди пред огромен супермаркет в Кършияка. Съседното паркомясто беше свободно, само че то наподобява е тясно за солидното бентли.

Вместо да се бе мъчил да търси друго място за паркиране наоколо до магазина, той бе предпочел просто да се шири нашироко на мястото за инвалиди.



Отново пред супермаркет лидер на порше нарушил жестоко разпоредбите за паркиране и спял в средата на паркинга на магазин Лидл. Уникалното осъществяване бе снимано от пловдивчанин през октомври. Оставена на спешни светлини, по този начин спряната кола провокирала безпорядък и попречила на колите както да влязат, по този начин и да излязат от паркинга.



През годината станахме очевидци и на няколко заложнически драми. Пловдивчани бяха заклещени в домовете си поради слепи или необразовани водачи, за които табелата „ Не спирай, гараж” не значи нищо.

Пример за това е пловдивчанин, който не съумял да отиде на работа, тъй като пред гаража му имало спряла кола. Абсурдната заложническа сцена се развила на улица „ Гео Милиев”. Виновникът – автомобил с кюстендилска регистрация. Потърпевшият звъннал незабавно на 112, само че не оказало, че паяците в града под тепетата работят от 8 часа и по-рано не може да се реагира.Така индивидът просрочен за работа с повече от час.



Жена също стана пленник пред магазин под тепетата. Пловдивчанката паркирала автомобила си Хюндай в свободната клетка пред комерсиалния обект на бул. „ Източен”. До нея спряла служебна баничарка, която била отвън очертанията на паркинга. При забележката, че това не е място за прекъсване, дамата получила озлобен взор и думите: „ Това не е мой проблем”.

Потресена от отговора, тя влезнала да пазари. Докато била в Лидл обаче, различен лидер спрял перпендикулярно на нея. Мъжът най-спокойно се отправил в незнайна посока, оставяйки в това състояние колата си. След пазара пловдивчанката безусловно се озовала в плен на возилата от четирите й страни.



В класацията попаднаха и униформени. Търсенето на сянка се оказа по-важно за пловдивски служител на реда, в сравнение с спазването на разпоредбите за паркиране. Това демонстрира фотография, на която се вижда по какъв начин полицейски автомобил е кацнал на тротоара пред психодиспансера в града. Служителите на реда би трябвало да бъдат за образец и да съблюдават прецизно наредбите, а не да показват, че стоят над закона.



За край - пострадалите от наглото паркиране взеха нещата в свои ръце и наказаха наглеците Ядосана пловдивчанка си отмъстила, като написала с червило „ Супер паркиране”. Ироничнoто обръщение беше изрисувано на едно от стъклата на колата. Автомобилът на наглеца беше спрян на пешеходна пътека пред магазин в пловдивския квартал Кючук Париж.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР