От над една година се говори, че Warner Bros. подготвят

...
От над една година се говори, че Warner Bros. подготвят
Коментари Харесай

Защо Warner Bros. уби Batgirl

От над една година се приказва, че Warner Bros. приготвят филм за Батгърл. Лесли Грейс даже бе определена за основната роля - тази на Барбара Гордън.

Дори се знаеше, че Адил Ел Арби и Билал Фалах, които свършиха не неприятна работа с " Лоши момчета вечно " ще режисират, до момента в който Кристина Ходсън ( " Бъмбълби " ) ще напише сюжета.

Първоначалната концепция беше филмът да бъде предопределен за HBO Max, като не се изключваше и опцията да се завърти по определени кина. Дори се говореше, че Майкъл Кийтън ще влезе още веднъж в ролята на Батман за Batgirl. Снимките даже бяха приключени, а Лесли Грейс твърдеше, че филмът ще си заслужава.

Е, няма да разберем дали е по този начин, тъй като от Variety научаваме, че Warner Bros. са решили да " убията " Batgirl . Решение, което е в действителност необичайно, тъй като филмът е съвсем приключен, а за него са похарчили 90 милиона $. По първични информации решението е взето поради промяната на шефовете в Warner.

Те са желали филмът да бъде блокбъстър и да се завърти по кината по целия свят, което са сметнали, че няма по какъв начин да се случи с този бюджет. Първоначално Batgirl е трябвало да коства на студиото 75 милиона $, само че сумата се е покачила на цели 90 милиона поради затруднения, свързани с COVID-19.

Според източници на Variety обаче огромна заслуга за отводът от готовия филм е, че той е бил поръчан и сбъднат от остарялото управление на компанията. Преди Warner Bros. и да станат едно Discovery и Дейвид Заслав да поеме контрола. Тогава фокусът е бил ориентиран към развиването на HBO Max.

Именно поради това е било и решението през 2021 година да пуснат всички си филми освен в кината, само че и редом в стрийминг платформата. Нещо, което разгневи освен огромните вериги кина, само че и изобретателната общественост. Сега задачата на Заслав е да оправи ситуацията.

А Batgirl е изтеглил късата съчка, тъй като не е с задоволително огромен бюджет и резултати, с цел да си заслужават още 50+ милиона инвестиция за разпространяване по кината. Не е и задоволително дребен и бюджетен като за HBO Max. И все още решението е съвсем готовият филм да бъде комплициран измежду архивите, без да бъде монетизиран изобщо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР