От над 90 години двуцилиндровият боксерен двигател е фундаментална съставна

...
От над 90 години двуцилиндровият боксерен двигател е фундаментална съставна
Коментари Харесай

Един BMW Motorrad с електрическо задвижване

От над 90 години двуцилиндровият боксерен мотор е фундаментална съставка от техническата и образна еднаквост на BMW Motorrad. Но в хода на продължаващата електрификация на BMW Group и тук поражда въпросът: по какъв начин би изглеждал един BMW Motorrad с електрическо задвижване? И по какъв начин той ще може още на пръв взор да бъде разпознат като BMW Motorrad? Един от вероятните отговори дава BMW Motorrad Vision DC Roadster, един високо прочувствен Naked-Bike с електрическо задвижване.

Ново задвижване, позната визия


При мотоциклетите моторът е сърцевината, той е главен функционален детайл. Той е базата на цялостната архитектура. Но съставените елементи на електрическото задвижване слагат изцяло нови условия към структурата. И до момента в който при мотора с вътрешно горене размерът се дефинира на първо място от работния размер, при електрическите задвижвания най-обемистия детайл е батерията. Самият електромотор е релативно стилен. На базата на тези предпоставки BMW Motorrad Vision DC Roadster съумява да реализира прехвърлянето, да запази иконичната визия на боксерния мотор и да го извърши с нова функционалност.


На мястото на досегашния мотор изпъква инсталираната отвесно и насочена надлъжно батерия. За нейното изстудяване в профил изпъкват два детайла с охладителни ребра и интегрирани вентилатори. Както и преди време при боксерния мотор на BMW R 32, създаден през 1923 година под управлението на Макс Фриц, по този метод нуждаещите се от изстудяване детайли са сложени пред насрещния въздушен поток. Цилиндричното електрическо задвижване е ситуирано под батерията и е обвързвано непосредствено с кардана.

Динамика на пропорциите

В профил BMW Motorrad Vision DC Roadster показва високо динамична линия с ясна ориентировка към предното колело. Ниската предница и късата, висока задница излъчват пъргавост. На мястото на резервоара над тялото на мотоциклета се изпъва ниската и филигранна конструкция на рамата. При прехода си към задната част тя интегрира и седалката с съвременна форма и по този метод оформя силуета на състезателен роудстър. Структурата на рамата има значителен принос за динамичната визия на силуета.



В центъра на страничната част в средата на фрезована от алуминий рамка е ситуирана батерията с изпъкващи настрана охладителни системи. Триизмерната работа с повърхностите на покритията на батерията обезпечава съвременна хармония с прецизните си очертания. При пускане на електромотора тези охладителни детайли изпъкват леко настрана и демонстрират готовността за шофиране.

High Performance с лекост

За наблягане на динамичността на ръководството цялостната визия на BMW Motorrad Vision DC Roadster залага на лекотата. Елементите като седалката или охладителната система като че ли се реят към батерията. Фрезованите надлъжно ребра по рамката обезпечават вълнуващо образно лъчение, редуцират чувството за размер и акцентират надлъжната динамичност. Това усещане в допълнение се акцентира от фугите на фрезованата алуминиева рама, както и от структурата на разположената над нея конструкция на тръбната рама. Високотехнологичните материали като въглерод и алуминий намаляват тежестта и придават на BMW Motorrad Vision DC Roadster техническа хармония. Червените контрастни детайли и матираният алуминий на избрани места като батерията, рамата или охладителната система акцентират новаторската геометрия.



Висококачествени елементи – на втори взор

Значим детайл за цялостната хармония на BMW Motorrad Vision DC Roadster е старателното оформление на всички елементи. В най-вече тъмната цветова идея акцентите се слагат от механичните детайли като карданения вал и Duolever вилката. Тези два типичен детайла на BMW са интерпретирани по нов метод и са завършени доста усърдно. Загатнатата триъгълна рама цитира един характерен детайл на ранните мотоциклети на BMW и даже повтаря белите линии, които в тази ситуация флуоресцират в тъмнината. Минималистичното оформление на предните и задните светлини е иконична реализация на светлинната графика на BMW Motorrad – оптимално редуцирана и съвременна. Фарът е оборудван с LED дневни светлини с динамична, тясна U-образна форма. Над тях са ситуирани двете компактни LED лещи за късите и дългите светлини. Така се основава вълнуваща светлинна графика, която разрешава концептуалният мотоциклет незабавно да се разпознава като BMW Motorrad и денем, и през нощта. Задната светлина се състои от два С-образни LED детайла, които минималистично и с високо техническо майсторство са интегрирани в алуминиевата задница. На бордовете на гумите, създадени от Metzeler извънредно за Vision Bike, са ситуирани по пет флуоресциращи детайла с размерите на пощенска марка. Те съчетават новаторски дизайн с аспектите за сигурност: както неподвижен, по този начин и в придвижване светлинните детайли основават трогателен графичен резултат. В тъмнината те усъвършенстват видимостта в профил и обезпечават още по-висока сигурност, като също така обезпечават динамичност в придвижване.



Символ на едно ново потомство

BMW Motorrad Vision DC Roadster е визионерски знак на бъдещето на BMW Motorrad с различни задвижвания. То въодушевява в почтена и достоверна форма електрическото преживяване при шофиране най-много с новата и самостоятелна хармония в най-хубавите обичаи на BMW.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР