От началото на юли стартира лятната кампания на НАП за

...
От началото на юли стартира лятната кампания на НАП за
Коментари Харесай

НАП запечата търговски обекти във Варна | От 520 проверки по Северното Черноморие са установени 170 нарушения

От началото на юли започва лятната акция на Национална агенция за приходите за инспекции в комерсиалните обекти по Черноморието, която ще продължи до края на летния сезон.

Към момента органи по приходите от звеното за фискален надзор във Варна са направили 520 инспекции, при които са открити общо 170 нарушавания в търговски обекти в града и по цялото Северно Черноморие.

Основните нарушавания на търговците са свързани с регистрирането и отчитането на продажбите. Следи се за съблюдаване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Целта е да се предотврати укриването на налози и осигуровки при недекларирания труд и предпазването на служащите от вредите, които предизвиква за тях „ заплатата в плик “.

При открити нарушавания първата административна мярка е налагане на санкция, последвана от насилствена административна мярка - запечатване на търговски обект за период от 30 дни, според от това дали нарушаването е за първи път, а минималният интервал е 14 дни.

От началото на лятната акция мярката „ запечатване на търговски обект “ във Варна е приложена по отношение на 4 търговци за интервал от 14 дни.

„ Съветваме клиентите на Национална агенция за приходите с просрочия да заплатят навреме отговорностите си, а при положение на финансови усложнения да потърсят контакт с обществените реализатори от локалния офис на Агенцията, с цел да бъде открит метод за разсрочване и да се избегне налагането на насилствени ограничения за тяхното събиране. Основната цел на масираните инспекции по Северното Черноморие е да се реализира трайна смяна в държанието на търговците към непринудено съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство и действително отчитане на оборотите “, разяснява шефът на Териториалната дирекция във Варна Властиана Николова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР