От началото на юли 2018 г., всеки шофьор може да

...
От началото на юли 2018 г., всеки шофьор може да
Коментари Харесай

Онлайн платформа показва безопасно ли шофирате

От началото на юли 2018 година, всеки водач може да ревизира до каква степен безвредно ръководи автомобила си с помощта на съкратена версия на първия по рода си у нас Индекс за безвредно шофиране (SDIndex/ Safe Drive Index), който към този момент е наличен онлайн на адрес www.sdindex.bg. С помощта на платформата всеки може да ревизира какъв брой рисково кара като отговори на 12-те въпроса от SDIndex Quiz.



Тестът е част от изследователския план Индекс за безвредно шофиране/SDIndex, който съставлява систематизирана самокритика на държанието и реакциите на водачите на пътя в рутинни и рискови обстановки. Оценката е представителна за българските водачи на леки и лекотоварни коли на възраст сред 18 и 75 година на национално равнище. Попълването на теста е изцяло анонимно и се прави в цялостно сходство с Общия правилник за отбрана на данните (GDPR). Въвеждайки данни за пола, възрастта, местоживеенето и шофьорския си стаж, всеки водач ще може получи главния си Индекс на безвредно шофиране и съпоставяне с водачите със сходни демографски характерности. Ако пожелае, всеки попълнил теста може да показа резултатите си във Facebook.

“Целта ни е да накараме колкото се може повече водачи да се замислят за рисковете, които поемат на пътя. Попълването на теста е бързо и забавно, а в случай че всеки отговори искрено на въпросите, то и оценката му ще бъде справедлива. В сезона на летните пътувания желаеме още един път да напомним, че не си коства да рискувате, когато сте зад волана”, разяснява новата самодейност Лазар Георгиев, изпълнителен шеф на застрахователния брокер SDI.

Представените неотдавна данни от проучването демонстрираха, че цената на първия народен Индекс за безвредно шофиране SDIndex – Safe Drive Index за 2018 година е 89,6 при оптималната стойност 100 (най-нерисково държание на пътя) и минимална стойност 0 (най-рисково държание на пътя). Превишаването на разрешената скорост, определяно като “неволно”, е най-разпространеното рисково деяние измежду българските водачи на леки и лекотоварни коли, демонстрира първото издание на Индекса за безвредно шофиране/SDIndex. 71% от запитаните 1000 водачи дават отговор, че това им се е случило най-малко един път през последната година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР