От началото на войната в Украйна у нас са влезли

...
От началото на войната в Украйна у нас са влезли
Коментари Харесай

Над 78 000 украински граждани са останали в България

От началото на войната в Украйна у нас са влезнали над 314 000 украински жители, напусналите са над 235 000

В момента у нас има малко над 78 000 украински жители. Данните бяха показани от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Тодоров регистрира, че за малко време Министерство на вътрешните работи е построило работни места за обработка на документите на идващите от войната, в този развой са взели участие над 1700 чиновници, които са минали особено образование.

Разработен е рисков профил и разновидности за деяние при рецесията, сподели Николай Николов - шеф на дирекция „ Миграция “ във ведомството. Най-натоварени са били граничните пунктове при Дуранкулак и Дунав мост при Русе. Над 97 % имат към този момент статут на краткотрайна протекция.

Над 5000 чужденци са минали през домовете на Министерство на вътрешните работи за настаняване на чужденци, сподели още Николов. Това са хора от Афганистан, Сирия, Мароко, Ирак, Пакистан. На организацията по бежанците са предадени над 5000 души. Незаконно откритите от трети страни от началото на година са над 4000 души.

Над 120 души към този момент са върнати в страните, от които са пристигнали. Част от тях непринудено.

Спад в престъпността с пет %, регистрира Министерство на вътрешните работи за петте месеца от началото на годината.

Регистрирани са малко над 34 000 закононарушения. Въпреки изказванията в противоположна посока, престъпността е в посока понижаване, сподели Тодоров. С четири на 100 повече е разкриваемостта. При битката с опиатите и кражбите този растеж доближава 10 %.

Тодоров регистрира редица интервенции против телефонни измами и обири на коли.

Охранителна полиция е реагирала на над 330 000 сигнала. Служителите на реда са обезпечили близо 10 000 събития.

Министерство на вътрешните работи регистрира растеж на злополуките и починалите на пътя. Една от аргументите може да е рухване на коронавирус ограниченията, сподели Тодоров.

Само за май са станали над 590 произшествия, с 35 починали и над 700 потърпевши. За да бъде преодоляна тази наклонност, Министерство на вътрешните работи изкарва повече сили на пътя. Купени са и още 200 камери.

Тодоров регистрира над 38 000 опита за нелегално прекосяване на границата от началото на годината. Този развой ескалира през април и най-видимо на границата с Турция, сподели основният секретар. Така местата за задържане в Дирекция "Миграция " са били цялостни над 100 %. Затова е и задействан ексклузивен проект за деяние. На границата са изпратени към този момент и военни. Миграционният напън е овладян и заетостта в домовете на дирекция „ Миграция “ към този момент е към 20 %.

Регистрирани са над 15 000 пожара, като това е нарастване по отношение на предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР