От началото на войната в Украйна на всички български гранични

...
От началото на войната в Украйна на всички български гранични
Коментари Харесай

43 000 украинци са влезли у нас досега, 20 000 са излезли

От началото на войната в Украйна на всички български гранични пунктове са влезнали над 43 000 украински жители. Засега в България са останали към 23 000 от тях, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Остава прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ". На границата с Гърция, Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът бе естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Премиерът Кирил Петков поздрави българските служби за работата им и положителната съгласуваност по евакуацията на българите от територията на Украйна по време на присъединяване си в парламентарния блиц надзор. Петков отговори на депутатски въпроси, свързани с военния спор в Украйна и за дейностите на страната ни по даването на филантропична помощ и приемането на бежанци на територията на страната ни. Премиерът регистрира, че на границата се конфигурират пунктове, през които ще се издават документи за краткотрайно престояване в България. Всеки украинец, който влезе на територията на България, ще получи номер. Хората ще се насочват към хотели, присъстващи в базата данни на Министерството на туризма.
" Предоставянето на помощ към украинските жители, в това число тези от българското малцинство, е приоритет за българската страна ", увери Петков. Той напомни, че общо осем камиона с филантропична помощ към този момент са отпътували за Украйна, натоварени с неща от първа нужда, в това число и лекарствени лекарства от държавния ни запас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР