От началото на тази година работим в Европейската комисия, така

...
От началото на тази година работим в Европейската комисия, така
Коментари Харесай

АПИ: Технологията, която имаме за тол таксуване се прилага в 60% от европейските държави

От началото на тази година работим в Европейската комисия, по този начин наречената EATS група на европейските провайдъри, с цел да осигурим съгласуемост и свободно придвижване на товарните транспорти, респективно камионите с към този момент конфигурирани бордови устройства и в нашата територия, която назоваваме български тол домейн. Технологията, която прилагаме за тол таксуване се ползва в 60% от европейските страни. Така че всички бордови устройства, които оперират там са добре пристигнали за отчитане на данни в нашата тол територия. Това сподели в изявление за предаването „ Седмицата “ на Дарик радио проф. Олег Асенов – член на директорски съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
„ За разлика от Чехия, която на следващия ден вкарва тол система и там таксуването е единствено със характерни бордови устройства, при нас ние даваме опция и за по този начин нареченото авансово обявление за пазаруване на маршрутна карта или тол билет. Осигурили сме задоволително необятна мрежа за продажба на тол билети. В момента построяваме и спомагателни пунктове за продажба в зоните на граничите контролно-пропусквателни пунктове, с цел да осигурим в преходния интервал опция на водачите на тежки коли и притежатели на транспортни компании да могат да се ориентират и да могат да пътуват в нашата тол територия “, добави още проф. Олег Асенов.
На въпрос дали до 1-ви март ще би трябвало ли да купуват камионите винетки, проф. Олег Асенов отговори: „ До 1-ви март купуват винетки всички камиони, по този начин е по закон “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР