От началото на тази година Община Вълчи дол е поела

...
От началото на тази година Община Вълчи дол е поела
Коментари Харесай

Община Вълчи дол спести за един месец близо 40 хиляди лева от сметопочистване

От началото на тази година Община Вълчи дол е поела активността по почистването и извозването на битовите боклуци в региона. Местната администрация е прекратила контракта, който е имала със сметопочистваща компания, за икономии на средства. За януари общината е икономисала на данъкоплатците близо 40 хиляди лв..

Вълчи Дол, Вълчидол

Само за месец, откогато общината се грижи за сметопочистването и депонирането на отпадъците, разноските са паднали фрапантно.
Георги Тронков – кмет на Община Вълчи дол: “Миналата година за януари месец ние сме платили с депониране и с превозване 57 хиляди лв.. А тази година рекапитулацията за разноските, които сме създали с депониране и сметоизвозване, и сметосъбиране, и за активността, и за заплатите на хората, разликата е доста огромна. Разходите са 16 хиляди лв.. ”
Местната администрация взема решение, че ще спести съществени средства от бюджета, в случай че Общината сама поеме активността по почистването и извозването на отпадъците. След публично разискване и с решение на Общинския съвет стартира процедура по преустановяване на контракта със сметопочистващата компания.
Георги Тронков – кмет на Община Вълчи дол: “Минахме процедури за пазаруване на чисто нов автомобил, минахме процедури за пазаруване на контейнери . ”
От началото на годината контейнерите са сменени, а сметоизвозването се прави постоянно. Жителите на Вълчи дол се надяват на по-голям надзор от страна на общината при извозването на отпадъците.
Елина Иванова: “Работи си системата, изхвърлят се отпадъците обикновено с изключение, че сме по подобен регион, където има дворове, градини, някои хора си изхвърлят, примерно боклуци, които не са за контейнери и казани, по този начин ще има по-голям надзор. ”
Не са малко и спестените средства от сметопочистването за месец януари.
Георги Тронков – кмет на Община Вълчи дол: “На данъкоплатците от 38 до 40 хиляди сме създали икономии. ”
От администрацията са безапелационни, че тези пари ще бъдат вложени в инфраструктурата на община Вълчи дол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР