От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро училище

...
От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро училище
Коментари Харесай

Софийското 32 ОУ участва в проект за училища-посланици на Европейския парламент

От началото на тази година единадесетокласниците от столичното 32-ро учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ вземат участие в нова просветителна самодейност по стратегия за училища-посланици на Европейския парламент. 

Идеята на програмата е да се популяризират полезностите на Европейския съюз, да се покачват гражданското съзнание и разпоредителност на младежите, поясни Диляна Филипова, преподавател по философия и началник на плана. По думите й, сходен план покачва информираността, че има цивилен принадлежности, посредством които младежите могат да бъдат дейни. 

Младежите работят без европейско финансиране. Извън насъбраните познания и умения огромната награда е да завоюват за учебното заведение си купата „ дипломат на Европейския парламент “ и посещаване в Брюксел или Страсбург. Според Диляна Филипова присъединяване на децата в плана е подобрило техните презентационни и проучвателен умения. 

Посланикът на Малта за България и Румъния проф. Лино Бианко, проектант, инженер и учител по специалност и предопределение, който се включи в плана, счита, че общуването в обществените мрежи може да направи младежите по-осведомени, само че не може да размени страстта от живия контакт. 

" Културата е най-хубавият инструмент за създаване на мостове и разрешаване на спорове сред народите. Учете езици, те са средство за опознаване на други страни и на техния дух. Защото езикът - това е душата на един народ ", прикани участниците в програмата Лно Бианко. 
 
„ Никога не говорете отрицателно за страната си, тя е вашият дом. България е прелестна страна и имате всички учредения да бъдете горди с нея, с нейните прелестни хора и природа ”, посъветва той младежите. 

Още за самодейността слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР