От началото на специалната операция в Украйна въоръжените сили на

...
От началото на специалната операция в Украйна въоръжените сили на
Коментари Харесай

Русия отчита настъпление от 11 км, без информация за жертви и ранени

От началото на " специфичната интервенция " в Украйна въоръжените сили на Русия са унищожили над 2200 военни обекта. Сводката на 11-тия ден от " военната интервенция " на Русия в Украйна, оповестява по традиция представителят на Министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от Новости и ТАСС.

От тези 2203 обекта Конашенков рапортува: 76 командни и контролни пунктове и информационни възли на украинските въоръжени сили, 111 зенитни ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса, както и 71 радарни станции.

Унищожени са и 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха, 778 танка и други бронирани бойни машини, 77 ракетни установки, 279 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 553 единици специфична военна техника и 62 безпилотни летателни апарата.

Руските армейски елементи са поставили под собствен надзор селищата Приютное, Завитное-Бажане, Старомлиновка, Октябърское и Новомайское. Настъплението е на дълбочина 11 километра.

От своя страна силите за сигурност на Донецката и Луганската република са открили надзор над 11 обитаеми места. В момента те настъпват в покрайнините на Мариупол и са открили надзор над жилищния регион Стари Крим, се показва в утринната военна сводка.

Тази заран Конашенков не оповестява за отстранените украински бойци, което се прави по традиция. Няма информация и за жертвите, убити и ранени, и от страна на съветската войска. Припомняме, едвам на 7-мия ден от съветската инвазия в Украйна, армията обществено оповести данни за убити и ранени от своя страна. Това стана ден преди президентът Путин да разгласи сумите, които ще бъдат предоставени на фамилиите като обезщетение.

Според Конашенков съветските въоръжени сили са извадили от строя украинското летище в Староконстантинов тази заран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР