От началото на следващата седмица стартират строително-ремонтите работи на 12

...
От началото на следващата седмица стартират строително-ремонтите работи на 12
Коментари Харесай

Започва възстановяването на обществени сгради във Враца, пострадали от ураганните ветрове

От началото на идната седмица започват строително-ремонтите работи на 12 публични здания, които бяха наранени от ураганните ветрове през месеците - февруари и март., оповестиха от община Враца Предвидените средства са в размер на 506 951 лева, отпуснати с Постановление на Министерски съвет. След извършена социална поръчка, дейностите са предоставени на компанията „ ОПАЛ – 94” АД.
За възобновяване на публични обекти на територията на община Враца са планувани 405 716,96 лева Първият обект, който ще бъде ремонтиран е волейболната зала в града. В рамките на три седмици ще се правят действия по покривната хидроизолация на спортното оборудване. Успоредно с ремонта на волейболната зала, ще бъде сменено покривното покритие на Общинския пазар, намиращ се на ул. „ Ген. Леонов “, ще се извърши ремонт на хидроизолацията на покрива на „ Втора градска поликлиника “, както и на покрива на църквата „ Св. Троица “ – в село Бели извор.
След завършване на строителните действия на първите четири обекта, фирмата-изпълнител ще стартира възобновяване на останалите публични здания и спортни уреди, както следва:

1. Ремонт на спортна площадка в ж.к. „ Дъбника “;
2. Ремонт на покривна хидроизолация на ДКЦ – 1;
3. Ремонт на покривна хидроизолация на Културен дом – Враца;
4. Ремонт на спортна площадка в ж.к. „ Сениче “;
5. Основен ремонт на покривна структура на църквата „ Св. Параскева “ – село Власатица;
6. Частичен ремонт на покрива на Общежитието в кв. „ Кулата “;
7. Ремонт на постройката на бившето учебно заведение в кв. „ Кулата “;
8. Ремонт на покрива на Общински гаражи – Враца.

Сумата в размер на 46 236,03 лева е планувана за преодоляване на бедственото състояние на физически лица (като обезщетение), имащи право на възстановителна помощ, според Правилник за организацията и активността на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.
Сумата от 6 951 лева са предоставени за разплащане на непредвидени разноски за възобновяване на вреди, нанесени на улици, пътни и мостови уреди в с. Лиляче, от наводнението през май 2017 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР