От началото на следващата година се очаква Гражданската отговорност за

...
От началото на следващата година се очаква Гражданската отговорност за
Коментари Харесай

Гражданската отговорност се очаква да се сключва по система оскъпяваща застраховката за нарушителите на пътя

От началото на идната година се чака " Гражданската отговорност " за автомобилистите да се подписва по система, която оскъпява застраховката за нарушителите на пътя. Това заяви заместник-председателят на Комисията за финансов контрол Ралица Агайн:

За някои случаи за дребни нарушавания, дребни пътно-транспортни катастрофи, оскъпяването е доста малко. При доста тежки случаи оскъпяването може да бъде огромно. Въпрос на публично решение е какъв брой огромно да бъде, дали двойно, дали тройно, дали в някакъв друг от това размер. Сигурно неизрядните водачи няма да са удовлетворени, само че задачата е в последна сметка обществото да подтиква добросъвестните и по-доброто държание на пътя.

Началникът на отдел " Пътна полиция ", комисар Бойко Рановски уточни някои от факторите, които ще се вземат под внимание при определянето на по-високия размер на " Гражданската отговорност ":

Не единствено присъединяване в пътно-транспортни катастрофи, само че и държанието им на пътя през годините обратно. Ще има метод, по който да се въздейства на най-агресивните, което ще му окаже въздействие върху размера на гражданската отговорност и би трябвало по-късно да му повлияе да си поправя държанието. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР