От началото на сезон лято 2022 до момента броят на

...
От началото на сезон лято 2022 до момента броят на
Коментари Харесай

Министерство на туризма с 81 предупреждения до наематели и концесионери за нарушения | Над 260 са извършените проверки на морските плажове за сезон лято 2022

От началото на сезон лято 2022 досега броят на осъществените инспекции на място на морските плажове от длъжностните лица от Министерство на туризма е 261, без да са открити съществени проблеми, научи Moreto.net. До момента са изпратени 81 предизвестия до наематели и концесионери, по отношение на установени нарушавания. Наложени са 16 неустойки за установени повторни нарушавания на договорни отговорности.

От началото на летния сезон досега са формирани 5 акта за определяне на административни нарушавания по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Към 15 август 2022 година охраняемите морски плажове със подписани контракти за концесия и наем през летен сезон 2022 са 137 на брой. От тях 88 са предоставени на концесия и 49 са отдадени чартърен.
Неохраняемите морски плажове са 94 на брой, 3 са плажовете за природосъобразен туризъм.

Дирекция „ Контролна и инспекционна активност “ реализира непрестанно повсеместен надзор по осъществяването на отговорностите на концесионерите и наемателите по настоящите контракти за концесия и наем на морските плажове. Осъществява се надзор и върху неохраняемите морски плажове по член 7, алинея 7 от ЗУЧК, както и на морските плажове за природосъобразен туризъм или прилежащата им акватория.

Извършват се както планувани, по този начин и неочаквани инспекции, инициирани след изявления в медиите или по подадени сигнали.

Графикът за осъществяване на плануваните инспекции на място за 2022 година е утвърден от министъра на туризма. Планирани са по две на всеки плаж, регулярно се извършват и изключителни. Към днешна дата за някои от плажовете са осъществени инспекции и повече от два пъти. Освен осъществяване на одобрения от министъра график, се правят и контролни инспекции за премахване на към този момент установените нарушавания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР