От началото на седмицата започна външно измиване, почистване и дезинфекция

...
От началото на седмицата започна външно измиване, почистване и дезинфекция
Коментари Харесай

Почистват и дезинфекцират цветните контейнери за отпадъци в столицата

От началото на седмицата стартира външно измиване, разчистване и стерилизация на цветните контейнери за боклуци от опаковки. Почистването се прави по график от трите организации по оползотворяване на боклуци от опаковки, с които Столичната община има подписан контракт за обслужване на системата, оповестяват от Столичната община.

Едновременно с това се прави и обзор на техническото положение на контейнерите, както и за съществуване на графити, плакати и други реклами по тях.

Отстраняват се и там, където е належащо ще бъдат залепени нови стикери, указващи типа на събирания в контейнерите боклук.

" Екопак България " АД почистват контейнери в регионите Средец, Триадица и Красно село, а от 19 април стартират и в Младост, Студентски и Оборище.

До края на април " Екобулпак България " АД ще почисти и контейнерите в регионите Изгрев и Лозенец, а " Булекопак " АД в регион " Искър ". Останалите региони не престават по график.

От общината молят контейнерите да се употребяват по предопределение, да не се драска и рисува с графити по тях, да не се лепят реклами и разгласи, както и да не стават обект на палежи за освобождение на място за паркиране.

Разделното събиране на боклуци от опаковки и изхвърлянето им в разположените контейнери е обвързване на всяко физическо лице. Замърсяването тук-там за публично прилагане и смесването на боклуци съставляват нарушавания и се санкционират с санкция по реда на Закона за ръководство на отпадъците, напомнят от Столичната община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР