От началото на седмицата в цялата страна се извършват засилени

...
От началото на седмицата в цялата страна се извършват засилени
Коментари Харесай

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите в страната

От началото на седмицата в цялата страна се правят засилени взаимни инспекции, ориентирани към водачите на товарни коли и рейсове.

Контролът се организира от чиновници на „ Пътна полиция “, Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Екипите наблюдават за техническата редовност на транспортните средства, обезопасяването и укрепването на транспортираните товари, недопускане превишаването на оптимално допустимата маса, спазването на времената за отмора от страна на водачите, потреблението на предпазни системи.

Засилени са инспекциите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Те се организират по главните посоки на напредване на директно преминаващите през страната товарни коли, посочи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП.

„ Действията ни са ориентирани към обезпечаване на сигурността на жителите, като не допуснем в трафика да се движат водачи и транспортни средства, представляващи риск за всички нас. Няма да позволим тези тежки машини да се движат по пътищата в страната, в случай че не са спазени всички условия за безвредното им придвижване “, изрично съобщи гл.инспектор Близнаков и сервира извинения към останалите участници в пътното придвижване за породеното стеснение при напредването им в днешния ден.

При аналогични инспекции в седмицата от 10 октомври до 16 октомври 2022 година са тествани 8 173 товарни автомобила. На 24 от всички тествани товарни МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си. Установени са 1 029 случая на превишаване на позволената скорост за придвижване, 13 - на ръководство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, 33 тахографски нарушавания, 23 - на превишаване на позволените часове за шофиране и 2 - на манипулиране на тахографите. Случаите на открита техническа нередовност, в това число и габаритите, са били 127.

За същия интервал са били тествани 1 495 рейса. Констатирани са 36 случая на превишаване на позволената скорост за придвижване, 40 - на неизползване на предпазни колани, открити са 15 транспортни средства с техническа нередовност и 27 с нередовни документи на лидера.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР