От началото на седмицата в района на Брянск бяха взривени

...
От началото на седмицата в района на Брянск бяха взривени
Коментари Харесай

Борбата срещу украинските диверсии изисква решаването на три задачи

От началото на седмицата в региона на Брянск бяха взривени две железопътни линии. За благополучие и двете терористични офанзиви не доведоха до жертви, пътищата към този момент се възвръщат. Естеството на детонациите обаче демонстрира, че зад случаите стоят добре подготвени диверсанти. Как съумяха да останат незабелязани и най-важното какви антидиверсионни ограничения би трябвало да предприеме Русия?

В региона на Брянск е още веднъж неспокойно. На 1 и 2 май бяха взривени две железопътни линии, което докара до превръщане на влаковете. Като се има поради, че първата измама е осъществена на 1 май в региона на Унеча на 136-ия километър от маршрута Брянск-Унеча, а втората в 19.47 на сектора Снежецкая-Белие береги, близо до Брянск, можем да предположим, че става дума за работата на една и съща група, която се е движила от границата с Украйна в посока Брянск.

Как се случи?

Съдейки по естеството на саботажа, наподобява, че са работили експерти. За да дерайлира трен с локомотив е нужна повредата на избрани сектори от релсовия път. Удобни места за това могат да бъдат спускания и завои, за предпочитане със относително висок насип. Според известията при първия случай са повредени към 100 метра линия. Тоест, това не е експлозия на един заряд, а няколко. Това разрешава да се изкара влакът отвън коловоза даже при относително равна повърхност, както се вижда на фотографията.

Свидетели на саботажа на 2 май също оповестяват, че са чули три детонации. Най-вероятно има сходни опустошения. Фактът, че са се чули три детонации, а не една, приказва, че диверсантите не са плели мрежи фитил и не са прокарвали електрически мрежи. И на никое място няма информация за открити жици.

Експлозията може да бъде осъществена по сигнал от трима души по команда, като се употребява или отдалечено, което единствено по себе си демонстрира специфичната подготовка и екипировка на диверсантите, или детонацията е осъществена с по едно и също време запалване на фитил на идентична дължина за всеки обособен експлозив. Отгатването на точния миг на детонацията в определената зона по този метод обаче няма да се получи. Ако не бъдат открити фитили, тогава са употребявали радио предпазители.

Тези саботажи, несъмнено, са готови авансово. Без информация за характера на транспортирания товар е мъчно да се каже дали гърмежът е бил плануван за точните влакове или изборът е бил инцидентен. Въпреки това, като се има поради, че и в двата случая е имало цистерни за гориво, което е трябвало да аргументи пожар и дълго закъснение на възстановителните работи, естеството на товара е било известно на диверсантите. Това значи, че графикът за придвижване на товарните влакове и тяхното наличие в тези региони също не са били загадка за диверсантите. Тоест причинителите са имали собствен човек или група от хора в железниците.

Кой го е направи л ?

Вариант едно. Група диверсанти на ВСУ, имащи контакт с източници под прикритие. В този случай, в случай че саботажът се извърши по рейдов метод, може да се допусна, че диверсантите се движат надълбоко в Русия и е евентуално друга детонация да се случи някъде на сектора в посока Ходинец или Судомир на 3 май. Ако саботажът се извърши в посока Украйна, това значи, че диверсантите ще извършат деяние, като мощно затръшнат вратата, преди да изоставен. Във всеки случай вероятността от повтаряне на саботажа е висока.

За живота на тази група не са нужни специфични условия. Сега е задоволително топло, с цел да пренощувате в гората в на дребни палатки. По време на майските празници не е мъчно да се показват за туристи или фенове на отдиха навън. Възможно е групата да е смесена, състояща се от мъже и дами. Това е по-малко съмнително.Максимален брой трима души. Не се изисква повече.

Те могат да носят експлозиви със себе си. За подобен бойкот не са нужни доста. Ако всеки вземе със себе си даже пет кг тротил, т.е. експлозив с естествена мощ, това е напълно реалистично. В случая има опция за нова измама, защото експлозивите на третия човек не са употребявани.

Като се вземат поради подхванатите ограничения за залавяне на диверсантите, които не доведоха до нищо, може да се допусна, че и в този момент диверсантите могат да работят релативно безнаказано. Имайки контакт с сътрудници, те могат елементарно да употребяват авто превоз, с цел да се отдръпват след осъществяване на задачата. Или да преминат от място на място. В този случай експлозивите могат да бъдат авансово сложени в тайници.

Вариант две. Саботажът е осъществен от група сътрудници на ВСУ, вербувани от съветски жители и подготвени по-рано. Могат да живеят и в Брянск, защото вторият бойкот е близо до града. В този случай най-вероятно няма да има повече саботажи.

Редакторът на списание „ Арсенал на Отечеството “ Алексей Леонков също сподели, че сътрудници на ВСУ може да са забъркани в детонациите. „ Очевидно е, че взривяването на ЖП линиите е част от единната тактичност на ВСУ, която има за цел да им помогне да извършат плануваното контранастъпление. Задачата на Украйна е да отслаби оптимално системата за доставяне на въоръжените сили на РФ в навечерието на идната борба. Към това са ориентирани главните им старания ”, изясни той.

„ Важно е да се разбере, че сходен бойкот ще продължи. ВСУ не могат да доближат съветските военни хранилища, тъй като през интервала на СВО се научихме по какъв начин да ги маскираме и разпръскваме добре. Затова Украйна избира по-лесни цели, т.е. такива, които елементарно могат да бъдат открити благодарение на съществуващите средства за разузнаване “, отбелязва специалистът.

„ Според формалната информация по-рано в региона на Брянск са разкрити няколко диверсионни групи. Възможно е да вземат участие и по този начин наречените спящи кафези, т.е. руснаци, които продават родината си за персонално обогатяване “, прибавя Виталий Демидкин, пенсиониран полковник от ФСБ, някогашен чиновник на частта „ Алфа “ на ФСБ..

„ Целта на саботажа, явно, е желанието да се всее суматоха, да се внуши боязън измежду популацията, да вземем за пример да пътува с трен, а също и да се удари по доверието в родината. Освен това с сходни дейности врагът се пробва да покаже, че може да проникне надълбоко в страната и да извърши терористични актове “, сподели той.

Б аза за рекрутиране

Трябва да се признае, че Главното разследващо ръководство и СБУ на Украйна работят „ съществено ”, т.е. по метода, по който разследващите диверсанти би трябвало да работят в прилежащата територия на съперника. Те употребяват пълноценно актуалните механически средства за набиране, връзка и образуване на активността на своите агентурни мрежи на територията на Русия.

За да създадат това, е задоволително да работят в мрежата, да разпознават местата на събиране, както и групите в “Телеграм ”, където „ висят “ ненадеждни жители на нашата страна, недоволни от настоящето държавно управление и сегашната СВО толкоз доста, че сами са подготвени да се опълчват на Родината. Разбира се, не безкористно.

След като беседват с тази аудитория известно време, вербовчиците избират двама или трима претенденти и стартират да работят по-тясно с тях, след което дефинират основния реализатор, да вземем за пример, за такава задача, по време на която Владлен Татарски беше отстранен. Дария Трепова беше доста подобаващ претендент, който най-вероятно е била употребена без самата да знае.

Но саботажът в железницата изисква съзнателни сътрудници. Поне би трябвало да знаят какво вършат. И да не са единствено един човек. Сега, като се вземе поради равнището на настроението на „ демократичната “, „ всеобщата “ и други сходни общности, не е мъчно да се изберат реализатори. Има задоволително претенденти за бойкот.

Обучението им може да се реализира и по интернет, присъединяване на експерт е желателно, само че не наложително. Следователно група диверсанти може да се състои единствено от един експерт по разрушение и още двама реализатори. В тайника могат да се слагат подготвени заряди, в чиито отвори за запалване е належащо единствено да се сложи капсул-детонатор или електродетонатор..

Как да се б орим ?

Първо, както неведнъж е писано в разнообразни медии, е належащо да се възроди “Смерш ”, който би трябвало да се оправи с сходни задания. Като се има поради пренебрегването на обстановката, би трябвало да се работи бързо и интензивно. Отново битката с диверсантите и сътрудниците би трябвало да се раздели на задания.

Първата задача е да се разпознават и да се обезвреждат евентуални предатели и съучастници на врага. Необходимо е да се дефинира базата за набиране на врага. За да стане това, би трябвало да се употребява същата техника, която употребява врагът. Тоест посредством мрежата да се разпознават групите хора, които евентуално са подготвени да одобряват офертите за рекрутиране на врага.

Също като врага, да се разпознават най-вероятните поддаващи се на рекрутиране, да се подписа съглашение за рекрутиране с тях и въз основа на това се съдят за държавна измяна с дълги затворнически присъди. Без да се оправдават, че са били жертва на провокация. Защото са били сигурни, че влизат в сговор с нашите врагове.

Информацията за тези случаи би трябвало да бъде необятно публикувана в обществото посредством медиите, в това число интернет, обществени мрежи и други канали. Абсолютната безотговорност ражда от ден на ден рецидиви. Затова едно сурово наказване ще накара хората да се замислят и ще отсее тези, които се двоумят и съмняват. Но това е единствено един от методите.

Втората задача е, че имаме потребност от експерти, които да се борят с диверсанти на място, като описаните от Владимир Богомолов в„ През август 1944 година “. Точно такива експерти в този момент ще са нужни в региона на Брянск, с цел да търсят диверсанти.

И в случай че първите две задания са отбранителни по своята същина и е невероятно да се победи врагът, до момента в който сте непрекъснато в защита, то третата задача би трябвало да бъде ориентирана към битка със структурите, които провеждат разузнаване и бойкот на територията на Русия. Навремето “Смерш ” също прави такива интервенции, заради което тази организация се помни толкоз дълги години.Тази работа обаче не може да се извърши за една нощ, макар че е нужна.

„ Ако приказваме за региона на Брянск, тогава локалните гори през Великата отечествена война бяха известни със своята безкрайност и непроходимост. Днес диверсионните групи на ВСУ се възползват от това. Необходимо е на тази територия да се разположат гранични отряди с повишен персонален състав, както и да се включат полицията, Националната армия и военни елементи в патрулирането “, отбелязва Леонков.

„ Трябва също да засилим отбраната на обектите, които са евентуално застрашени от противников удар. И това се отнася освен за железниците. Първо, значимо е нашите системи за Противовъздушна отбрана да работят. Освен това границата с Украйна би трябвало да се трансформира във деликатно охранявана зона “, акцентира събеседникът.

„ Признавам, че не би било ненужно да повдигнем въпроса за пресъздаването на същински, а не измислени национални отряди, които да патрулират в най-уязвимите региони на региона. Бдителността на жителите ще бъде сериозна помощ в битката с врага. Ако хората алармират на чиновниците на реда за дейностите на подозрителни лица, управляващите ще могат да реагират по-бързо “, заключва Демидкин.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР