От началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са

...
От началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са
Коментари Харесай

Образувани са общо 112 досъдебни производства, свързани с изборни нарушения

От началото на предизборната акция до 13:00 часа през днешния ден са формирани 545 преписки и 112 досъдебни производства по отношение на нарушавания на политическите права на жителите, свързани с изборите на 2 април. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Прочетете още
Към Апелативната прокуратура в София са разпределени 36 производства, други 28 са в Бургас, 15 са към прокуратурата в Пловдив, 21 – във Варна и 12 се водят от прокуратурата във Велико Търново.

Във Върховната касационна прокуратура действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, припомнят от държавното обвиняване.

Продължава да действа и Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратурата и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на парламентарните избори.

По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че са арестувани общо 91 души и са формирани над 100 следствия за изборни нарушавания. По думите му спрямо предишните избори броят на сигналите и досъдебните производства за нарушавания, свързани с изборите, е по-голям.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР